Dainese Smart Jacket: ta ‘telovnik’ za motoriste ima vgrajene zračne blazine!

Pregovor v krogu motoristov gre nekako takole – če ne znaš voziti motorja kot tisti pri Moto GP, lahko vsaj padeš kot oni. A šalo na stran, padci z motornim kolesom so lahko izjmeno nevarna stvar – in ravno zaradi tega so se pri podjetju Dainese odločili, da bodo pametno Moto GP tehnologijo ponudili tudi 'navadnim smrtnikom'.

Pri podjetju Dainese so predstavili pametno motoristično jakno/telovnik, ki bo poskrbel za večjo varnost motoristov – telovnik je pravzaprav zračna blazina s tehnologijo Dainese D-air.

Telovnik je opremljen s sedmimi senzorji, ki so stalno v pripravljenosti, da sprožijo zračne blazine, če bi bilo to potrebno. V primeru ko senzorji prepoznajo nevarnost, bodo sami poskrbeli za sprožitev zračnih blazin, motorist pa se bo ob tem lahko skoncentriral zgolj na cesto in morebitno preprečitev najhujšega.

Ker je telovnik zelo tanek, ga lahko motorist nosi pod ali preko motoristične jakne/kombinezona. Telovnik je odporen na vodo, na voljo pa je tudi baterija, ki je dovolj velika za 26 ur delovanja vseh senzorjev na telovniku.

Če se zračna blazina sproži, se bo motorist odpravil do zastopnika podjetja, ki bo brez večjih težav namestil novo zračno blazino – zaščita je namreč enakovredna sedmim t.i. ‘želvam’, a je brez trdih delov in je posledično veliko udobnejša.

Zanj bo potrebno odšteti okoli 700 evrov.

Galerija: Dainese Smart Jacket

Dodatne Informacije

Več informacij:
dainese.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
GiroCarShare – Najemi moje vozilo, spremeni svoje ravnanje in ohrani naš planet