fbpx

Najuspešnejši ne obupajo, čeprav jim tisočkrat spodleti!

Foto: Andrey Zvyagintsev / Unsplash

Prenehajte razmišljati o neuspehu kot o negativni stvari. Se obnašati, kot da je konec sveta, ko se nekaj ne izide tako, kot ste upali. Zakaj?

Ker je neuspeh odskočna deska do uspeha. Zelo redko je, da vam uspe v prvem poskusu, še posebej, če so cilji visoki.

Svojih uspehov ali porazov nikoli ne bi smeli primerjati z drugimi ljudmi. Redko, da nekdo objavi, kolikokrat mu je spodletelo, razen če razloži, kako ga je neuspeh pripeljal do uspeha.

Večina ljudi molči, ko načrti propadejo. Slišite samo zgodbe o uspehu, zaradi česar se vam zdi, da ste edini, ki ne more priti na cilj. Ampak temu ni tako.

Najuspešnejšim ljudem spodleti več kot tisočkrat, torej, ne predvidevajte, da nimate vsega, kar je potrebno za uresničitev vaših sanj, preprosto zato, ker se vam to še ni zgodilo.

Vsak se premika z drugačno hitrostjo – in ne morete napovedati prihodnosti. Morda boste jutri ali naslednji teden ob tej uri prejeli dobre novice. Nemogoče je uganiti, kaj vas čaka, a če zdaj obupate, ne boste nikoli uresničili svojih sanj. Edini način, da je to mogoče, je, če nadaljujete, da se premikate.

Verjemite vase. Foto: Juan Mendez / Pexels

Ne predpostavljajte, da je vsem drugim lažje kot vam. Ne primerjajte se z njimi. Njihove zmage niso vaše izgube. Njihova pot nima nič opraviti z vašo.

Ste veliko bolj nadarjeni, kot se zavedate, in polni potenciala. Prišli ste že dlje, kot ste mislili, da lahko. Obdržite ta zagon. Naravno je dvomiti in biti malodušen, ko se vaše želje ne uresničijo, vendar to ni znak, da bi morali odnehati. Če si nekaj želite, se borite naprej.

Ne predpostavljajte, da en neuspeh pomeni, da ste na splošno neuspešni, da se bo zgodovina ponovila. Raje se učite iz svojih napak. Rastite iz svojih neuspehov.

Danes ste modrejši kot včeraj. Morda se vam zdi, da ne napredujete, napredujete. Edina oseba, ki jo morate o tem prepričati – ste vi.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.