fbpx
Foto: envato

Najboljši prigrizki za družinski “road-trip”

Oglasno sporočilo

Potovanje je lahko pustolovski način potovanja, če ste sami, s prijatelji ali družino. Vendar pa je iskanje zdravih prigrizkov na bencinskih črpalkah, v trgovinah in počivališčih na vaši poti pogosto izziv.

Poleg tega lahko neredno prehranjevanje in večurno sedenje med vožnjo povzročita prebavne težave, kot sta zaprtje in napihnjenost, zaradi česar so zdravi prigrizki še toliko pomembnejši. Zato bodite pozorni na hranljive prigrizke, ki jih lahko vzamete s seboj ali kupite na poti. Tukaj je 7 zdravih prigrizkov, ki so popolni za izlete.

1. Beljakovinske in granola ploščice

Foto: envato

Proteinske in granola ploščice so priročne in jih ni potrebno hraniti v hladilniku, zaradi česar so dobra izbira za cestna potovanja. Kljub temu je veliko ploščic polnih dodanih sladkorjev in drugih nezdravih dodatkov, zato je pomembno, da izberete izdelke iz celih, hranljivih sestavin, kot so oreščki, oves, chia semena, jajčni beljak in suho sadje.

2. Energijske krogljice

Foto: envato

Energijske kroglic, so grižljaji, narejeni iz zdravih sestavin, kot so oreščki, semena in suho sadje. Čeprav so majhni, so bogati s hranili in kalorijami. Z lahkoto jih naredite doma in jih zapakirate v hladilnik za na pot. Oglejte si ta recept za energijske kroglice, ki vključujejo datlje, oreščke, kakav v prahu in mandljevo maslo.

3. Sadje

Sveže sadje je zagotovo najbolj zdrav in zelo hranljiv prigrizek. Jabolka, jagode in banane se tudi odlično ujemajo z visoko beljakovinskim mandljevim ali arašidovim maslom. Ker je sveže sadje pogosto nepraktično prenašati s sabo, saj se nam v torbi lahko potlači, priporočamo, da izberete že pripravljene sadne prigrizke Nutrino Lab.

Zdravi prigrizki Nutrino Lab so narejeni iz 100 % sadja in zelenjave. Zdravi za vaše telo, brez dodanega sladkorja, aditivov, umetnih barvil in glutena, so Nutrino Lab prigrizki na voljo v različnih sadnih kombinacijah, pa tudi mešanicah različnega sadja s korenčkom, ingverjem, špinačo ali peso. Izbrati morate le svojo najljubšo kombinacijo in dan preživeti z zavedanjem, da se zdravo prehranjujete tudi na poti. Nutrino Lab prigrizek je pakiran v preprosto embalažo, ki ohranja svežino, aromo in hranilno vrednost sadja in zelenjave.

4. Oreščki in semena

Foto: envato

Oreščki in semena so okusni sami po sebi in se dobro ujemajo s številnimi drugimi prigrizki za potovanja, vključno s suhim ali svežim sadjem. Tako oreščki kot semena vsebujejo veliko beljakovin, zdravih maščob in vlaknin. Orehi, mandlji, indijski oreščki, makadamijini orehi, bučna semena in sončnična semena vam lahko med potovanjem zagotovijo potrebno energijo.

5. Pečena čičerika

Foto: envato

Čičerika je zelo hranljiva, saj zagotavlja beljakovine, vlaknine, magnezij, folate in cink. Medtem ko je pločevinko čičerike na pot mogoče vzeti, a nekoliko bolj okorno, je pečena čičerika lažje prenosljiva in jo je enostavno zaužiti med vožnjo. Po tem receptu pečeno čičeriko enostavno narediti sam.

6. Sir in krekerji

Foto: envato

Sir in krekerji so klasičen prigrizek za vse, ki želijo na hitro prigrizniti. Pri nakupu krekerjev izberite polnozrnate izdelke. Krekerje obložite s cheddarjem, briejem ali sirom po vaši izbiri za zadovoljivo, nasitno poslastico. Za kanček sladkobe lahko dodate tudi sveže sadje.

7. Sveža zelenjava in pomake

Foto: envato

Sveža zelenjava, kot so zelena, brokoli, korenje, kumare in paprika, so slastni, nizkokalorični prigrizki za potovanje. Uživanje zelenjave zadovoljiti hrepenenja po hrustljavi hrani. Če želite povečati vsebnost beljakovin in okus tega prigrizka, združite svežo zelenjavo s hranilno bogatimi pomaki, kot sta humus ali grški jogurt.

Čeprav se zdravo prehranjevanje na poti morda zdi težko, lahko z načrtovanjem vnaprej in hranljivimi prigrizki poskrbite, da bo vaše telo napolnjeno z energijo in lakota premagana. Imejte v mislih te prigrizke, ko iščete prenosljive, hranljive možnosti za svojo naslednjo avanturo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.