fbpx

Največja filmska razočaranja leta 2017

Kot je že v navadi, se nekateri filmi izkažejo za manj uspešne od drugih. V minulem letu ste tako zagotovo pogledali film, od katerega ste iskreno pričakovali več. Morda se je prav ta znašel na našem seznamu filmskih razočaranj.

Top 15: največja filmska razočaranja 2017

15. Duh v školjki (Ghost in the shell, 2017)


Znanstvenofantastični triler, v katerem je zaigrala lomilka moških src Scarlett Johanson, so obtožili domnevnega rasizma. Kljub temu je ustvaril zaslužek, vreden 60 milijonov dolarjev.

14. Temni stolp (The Dark Tower, 2017)


Film, v katerem sta glavna igralca Idris Elba in Matthew McCounaghey, je posnet po knjižni predlogi Stephena Kinga. Glede na to bi morali dobiti mojstrovino, a je film razočaral kritike. Ustvarjalci so z njim zaslužili ‘le’ 52 milijonov dolarjev.

13. Valerian in mesto tisočerih planetov (Valerian and the City of a Thousand Planets, 2017)


Režiserju Lucu Bessonu, ki je leta 1997 navdušil s filmom Peti element, tokrat ni uspelo prepričati občinstva. Znanstvenofantastična pustolovščina je ustvarila za 44 milijonov dolarjev več odhodkov kot dohodkov.

12. Mati! (mother!, 2017)


Film, ki je dvignil veliko prahu zaradi feministične vsebine, je tudi končal razmerje med igralko Jennifer Lawrence in režiserjem Darrenom Aronofskym. Poleg tega je razočaral tudi z razmeroma majhnim dobičkom, ki je bil 11,5 milijona dolarjev.

11. Snežak (The Snowman, 2017)


Težko pričakovani kriminalni triler so hitro pokopale slabe kritike. Proračun filma je bil ocenjen na 35 milijonov dolarjev, zaslužiti pa mu je uspelo 8 milijonov več.

10. Bostonski heroji (Patriot’s Day, 2016)


Film o terorističnem napadu v Bostonu na maratonu leta 2013 sicer ni dobil ostrih kritik, a mu vseeno ni uspelo zaslužiti veliko – le 3 milijone dolarjev. In to kljub dejstvu, da glavno vlogo v filmu igra Mark Wahlberg.

9. CHiPs (2017)


Izpeljanka iz policijske serije, ki je izhajala med leti 1977 in 1983, ni doživela pretiranega uspeha. Zaslužila je le 1,8 milijona dolarjev.

8. Končni obračun (Free Fire, 2017)


Filmu o spopadu med dvema kriminalnima skupinama je ob nizkem proračunu – 10 milijonov dolarjev – uspelo povrniti le 1,8 milijona dolarjev.

7. Kako ozdraviti dobro počutje (A Cure for Wellness, 2017)


Psihološka grozljivka, katere dogajanje je postavljeno v Švico, je ustvarjalce močno udarila po denarnici. Vloženih 40 milijonov dolarjev se je odrazilo v 27 milijonih dolarjev prihodka.

6. Detroit (2017)


Film režiserke Kathryn Bigelow je postavljen v leto 1967, ko je v Detroitu vladal nemir zaradi rasnega razlikovanja. Čeprav je prejel dobre kritike, mu ni uspelo poslovati z dobičkom. Ustvaril je 14 milijonov izgube.

5. Samo pogumni (Only the Brave, 2017)


Ta drama, posneta po resničnih dogodkih, je svojo premiero doživela ravno v oktobru, ko so po Kaliforniji divjali strašanski požari. Glede na to, da pripoveduje zgodbo o požrtvovalnih gasilcih, bi lahko pričakovali večji uspeh, kot ga je film doživel. Sicer je dobil dobro oceno, a je na žalost pridelal 15-milijonsko izgubo.

4. Pokvarjeno predmestje (Suburbicon, 2017)


Režiser George Clooney s tem filmom ni doživel takšnega uspeha, kot ga je bil vajen pri večini filmov, ki jih je posnel kot igralec. Dogajanje je postavljeno v leto 1957, ko se v belsko četrt preseli črnska družina, kar privede do vrste dramatičnih dogodkov. 16,5 milijona dolarjev izgube gotovo ni razveselilo ustvarjalcev filma.

3. Samo začetek (Just Getting Started, 2017)


Akcijska komedija, katere glavni zvezdi sta Morgan Freeman in Tommy Lee Jones, je bila označena kot eden od najslabših filmov leta. Mnogi se sprašujejo, kako je možno, da je sploh prišlo do snemanja tega filma, ki je ustvaril 16,5 milijona dolarjev izgube.

2. Tulipanska vročica (Tulip Fever, 2017)


Film spremlja ljubezen med slikarjem in poročeno žensko v 17. stoletju v Amsterdamu. Več prahu kot film sam so dvignile obtožbe producenta Harveyja Weinsteina za spolno nadlegovanje. Ustvarjalci so pridelali 17 milijonov dolarjev izgube.

1. Kralj Arthur: Legenda o meču (King Arthur: Legend of the Sword, 2017)


Legenda o britanskem vojskovodji kralju Arturju je bila že velikokrat upodobljena na malih in velikih zaslonih. V tem filmu, ki ga je režiral Guy Ritchie, se pojavi tudi nekdanji slavni nogometaš David Beckham, kar pa očitno ni bilo dovolj za uspeh. Film se je s 26 milijoni dolarjev izgube uvrstil na prvo mesto našega seznama.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!