fbpx

Največja superjahta na svetu, vredna astronomskih 600 milijonov, je resnično jahta presežnikov!

Največja superjahta na svetu, ki sliši na ime Dilbar, je v lasti ruskega milijarderja Alisherja Usmanova. Za gradnjo lepotice, vredne okoli 600 milijono evrov, so potrebovali več kot štiri leta.

Na krovu 156-metrskega luksuznega plovila je skoraj 60 luksuznih kabin, dva heliporta in 25 metrov dolg bazen. Gre za največjo superjahto na svetu po teži (15.917 ton) in prostornini in četrto največjo po dolžini. Opisana je bila tudi kot “ena najkompleksnejših in najzahtevnejših jaht, ki so bi kdajkoli zgrajene”. Na njen so delali 52 mesecev, za zunajost so poskrbeli pri monaškem Espen Oeino, za notranjost pa pri londonskem Winch Design. Sprejme lahko 36 gostov in 84 članov posadke, njen dizelski motor s 30.000 kW pa ji omogoča križarjenje z impresivnimi 22,5 vozli. 

Čeprav ima jahta seveda kar nekaj zunanjih površin, je večina bivalnega prostora znotraj, zaradi česar ima Dilbar največjo notranjo prostornino v primerjavi s katerokoli drugo jahto na svetu.

Njen lastnik, Ushamnov, je bil pred dvema letoma razglašen za petega najbogatejšega Rusa, s premoženjem vrednim skoraj 16 milijard evrov. V poslovnih krogih je najbolj znan kot glavni delničar USM Holdings, obogatel pa je na račun vlaganja v kovine, medije, telekomunikacijske storitve in v šport.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lurssen.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!