Naredi sam: ljubki spomladanski lasni dodatki

Razigran modni videz bomo popestrili z domiselnimi spomladanskimi lasnimi dodatki, ki jih enostavno lahko ustvarimo kar sami. Poigrajmo se z navdihi iz narave, predelano vintage klasiko in živahno barvno paleto.

1. Pentljaste rožice

Potrebujemo: vintage blago, lasnice, gumbe, svetleče kamenčke, pentlje ali ostale okraske po želji, škarje in lepilno pištolo za vroče lepljenje.
Iz blaga oblikujemo lične rožice, ki jih okrasimo z najrazličnejšimi dodatki, nato jih prilepimo na lasnice in lasni dodatek je narejen.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Little Miss Momma
Foto: Little Miss Momma

2. Smaragdno sijoče

Potrebujemo: umetne smaragdne bisere ali katere koli svetleče bisere, ploščate lasnice, pinceto ali manjše klešče in lepilno pištolo.
Z vročim lepilom premažemo celotni del lasnice in s piceto pazljivo namestimo biser. To večkrat ponovimo, dokler ne ustvarimo želenega vzorca. Sijoči lasni dodatek lahko kot darilo zapakiramo v pisano kuverto.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Crafts Unleashed
Foto: Crafts Unleashed

3. Vintage klasika

Potrebujemo: vintage gumbe z enojnim vdevom na spodnji strani in lasnice.
Gumb preprosto nataknemo na konec lasnice, da nepremično obstane. Dodatek v vintage izgledu se bo odlično podal v sproščeni kiti ali figici.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Thanks, I Made It
Foto: Thanks, I Made It

4. Bleščeči glavniček

Potrebujemo: plastične ali kovinske lasne glavničke, šivanko, sukanec ali laks, nabor biserov, trakov in ostalih okraskov ter lepilno pištolo.
Prepustite domišljiji svojo pot, a vendar nekaj naših predlogov: barvne trakove lahko z laksom pritrdite na zgornji rob glavnička in ga okrasite s svetlečimi kamni ali preprosto celoten glavniček okrasite zgolj z biseri in perlami. Za večji učinek lahko pri urejanju pričeske uporabimo več okrašenih glavničkov hkrati.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Love Maegan
Foto: Love Maegan

5. Usnjena pentlja

Potrebujemo: kos barvnega umetnega semiš usnja, elastike za lase, mehke ploščate žičke, škarje in ravnilo.
Z ravnilom na usnju zarišemo simetričen, podolgovat trak, ki ga nato s škarjami izrežemo. S pomočjo žičke ga točno na polovici pritrdimo na elastiko za lase. Lase spnemo v visok čop, kot ponavadi, preostale dele usnjenega traku pa ovijemo okoli in zaključimo s pentljo.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Cupcakes And Cashmere
Foto: Cupcakes And Cashmere

6. Cvetlična krona

Potrebujemo: cvetje iz blaga ali umetnih materialov ali kar naravno, zeleno cvetličarsko žico, zeleni lepilni ali staenast trak in škarje.
Če uporabimo umetno cvetje, odstranimo cevasti spodnji del, s katerim je bilo pritrjeno na vejo. Tega nato namestimo na polovico žice, ki jo nato prepognemo, potegnemo skozi center rože in na koncu ponovno razpremo. Ko smo si tako pripravili nekaj rož, spodnje dele žic preprosto prepletemo skupaj. Po želji lahko dodamo še listje ali manjše cvetlice, jih namestimo le na enem delu žičnatega traku, ali sklenjeno po vsej dolžini. Na koncu žico prekrijemo z zelenim lepilnim ali satenastim trakom.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Plan B
Foto: Plan B

7. Dekliški trak

Potrebujemo: svetleče lepilo, okraske (gumbe, kamenčke, bleščice ipd.), trak iz blaga, šivalni pribor in škarje.
Trak v svojem stilu okrasimo in pobarvamo s svetlečim lepilom. Dekliški dodatek se bo odlično podal tako k vsakdanjemu videzu, kot tudi večernih zabavah.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Welcome To Projectville
Foto: Welcome To Projectville

8. Metuljčkasti džins

Potrebujemo: džins blago (npr. iz ponošenih džins hlače), okraske (perle, bleščice ipd.), sponke za lase, belilo (po želji), lepilno pištolo, šivalni pribor in škarje.
Iz džins kosa izrežemo pravokotnik v širini, kakršni želimo, da bo bil naš metuljček, ter dvakratni dolžini. Blago lahko pobelimo in ustvarimo različne ombre vzorce, ali ga pustimo v izvirni barvi. Metuljček oblikujemo tako, da kos po dolžini prepognemo in zašijemo oba spodnja dela. Nato kos stisnemo po širini, tako da se ustvari pentljasta oziroma metuljčkasta oblika, ki jo utrdimo s šivom. Okrasimo z raznoraznimi dodatki in jo z vročim lepilom pritrdimo na sponko za lase.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Salute To Cute
Foto: Salute To Cute

9. Boemsko

Potrebujemo: dolge, 1 cm široke trakove iz elastičnega blaga različnih barv (na primer iz ponošenih bombažnih majic) in varnostno sponko.
Uporabimo lahko tri ali več trakov, ki jih na eni strani povežemo v vozel, tako da na drugi strani ostane še nekaj centimetrov trakov. Z varnostno sponko jih pritrdimo na stabilno površino in nato iz leve proti desne postopoma delamo trdne vozljiče. Ko pridemo do želene dolžine, trak zaključimo in ga uporabimo kot poletni lasni dodatek ali zapestnico.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Pickles
Foto: Pickles

10. Mavrični obroč

Potrebujemo: prozorne umetne kamenčke, plastični ali kovinski obroč za lase, lake za nohte v pastelnih ali intenzivnih barvah in lepilno pištolo.
Kamenčke z lakom za nohte pobarvamo v različne barve in jih pustimo, da se posušijo. Na sredini obroča za lase nanesemo vroče lepilo in postopamo pritrdimo pobarvane okraske. Mavrični lasni dodatek bo razigrano popestril spomladansko-poletni modni videz.
Več si lahko ogledate tukaj.

Foto: Sea Of Blooming Dreams
Foto: Sea Of Blooming Dreams

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
3 nasveti za odžejanje med poletno aktivnostjo