Fascinantne restavracije, ki se pojavijo v filmskih scenah

Filmske scene, ki se dogajajo v restavracijah, niso nobena redkost v filmskih stvaritvah, ne glede na žanr. Pobrskali smo po spominu in pripravili nekaj izsekov iz različnih filmov, katerih scene nekaterih restavracij, lokalov in pubov, so nesumljivo obeležile zgodovino filma.

1. Mos Esley Cantina (Star Wars – Vojna zvezd)

Skupina nasilnežev in izmečkov se le redko sreča na enem mestu, sploh če se zgodi v tem prostoru. Nevsakdanji pub za nevsakdanjo druščino.

2. Jackrabbit’s Slims (Šund – Pulp Fiction)

Neverjetno mesto, ki izgleda, kot da bi obstalo v petdesetih letih, z “milkšejki”, ki stanejo 5 dolarjev, neporavnanimi “računi” in zaposlenimi, ki izgledajo kot filmske zvezde.

3. The Winchester Pub (Noč neumnih mrtvecev – Shaun of the Dead)

To je zagotovo lokal, kjer bi si želeli vrniti se v čas zombi apokalipse, čeprav to ne bi bil odločilen faktor, kadar bi izbirali primerno mesto za kosilo. V vsakem primeru je glasba, ki jo vrtijo, sijajna.

4. La Ratatouille Restaurant (Ratatouille)

Glede na to, da restavracijo vodi skupina podgan, bi gostje lahko imeli manjši problem s postrežbo v njej. Vsi ostali pa bi nedvomno uživali v fantastičnih animiranih francoskih specialitetah.

5. The Copacabana (Dobri fantje – Goodfellas)

Eden najbolj znanih klubov, ki se pojavljajo v filmu, Copacabana, je srce nočnega življenja newyorške mafije. Če ste član podobne skupine, vas v tej restavraciji čaka mnogo prednosti in ugodnosti. Tudi če to niste, ste vsekakor dobrodošli vsaj na pijačo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kateri film je dobil oskarja tistega leta, ko si se rodil?