fbpx

National Geographic Photo Contest 2014: znane so zmagovalne fotografije

National Geographic je tik pred koncem leta razglasil zmagovalce fotografskega natečaja National Geographic Photo Contest 2014. Izmed več kot 9000 prijavljenih fotografij so izbrali najboljšo, hkrati pa še posamezne zmagovalce v kategorijah Narava, Kraji in Ljudje.

Izmed več kot 9000 prijavljenih fotografij je na National Geographic Photo Contest 2014 zmagala fotografija Briana Yena iz Hong Konga z naslovom Vozlišče se sveti v temi (A Node Glows in the Dark). Fotografija je tako zmagala v času, ko nas osvobajajo neomejene možnosti, ki nam jih ponuja tehnologija, hkrati pa med nami računalniki, telefoni, iPadi in drugi ‘’gadgeti’’ vzpostavljajo razdalje, ki so večje kot kadarkoli prej.

PREBERITE ŠE: Sony World Photography Awards 2015: Top 18 fotografij z natečaja

Zmagovalec je poleg denarne nagrade (10.000 dolarjev) prejel tudi potovanje v Washington D.C., kjer se bo na sedežu National Geographica januarja udeležil fotografskega seminarja. Ostali zmagovalci v posameznih kategorijah (Narava, Kraji, Ljudje) so prejeli denarne nagrade, vse zmagovalne fotografije pa bodo seveda objavljene tudi v reviji National Geographic.

Nekaj zmagovalnih fotografij National Geographic Photo Contest 2014 si oglejte v naši galeriji!

Dodatne Informacije

Več informacij:
photography.nationalgeographic.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!