fbpx

Navdih iz vesolja: Razkošje in redkost Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow

Samo 62 srečnih lastnikov bo doživelo ta čar

Foto: Rolls-Royce

Predstavljajte si potovanje v Rolls-Royceu, kjer je notranjost tako veličastna, da vas opominja na prelomnico, ki loči Zemljo od vesolja. Dobrodošli v novem Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow, avtomobilu, ki s svojo nebeško obliko in omejeno izdelavo vsekakor pritegne pozornost.

Rolls-Royce, sinonim za luksuz in prestiž, je svojo novo Cullinan izvedenko – Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow –  navdihnil z astronavtiko, natančneje s Kármánovo linijo – točko nad površjem Zemlje, kjer se začne zunanji vesoljski prostor. Ta fenomen je popolnoma prenesen na zunanjost avtomobila, ki je pobarvana v poseben odtenek Stardust Blue, z dodatkom črnega obroba. Ljubitelji bodo opazili saten zaključek na rešetki in prozorno lakirane platišče.

Posebnost modela Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow je tudi unikatna verzija ikone Rolls-Roycea – duha ekstaze (Spirit of Ecstasy). Izdelan je iz 3D tiskanega titana, prekrita z modro obarvanim lakom, podlaga pa je vgravirana s simbolom Black Badge in imenom Blue Shadow. Tudi notranjost avtomobila je nekaj posebnega – prehaja iz črne, modre do bele, kar dosežejo z uporabo petih odtenkov barve in šestih slojev. Dodajte še poseben strop Starlight Headliner, ki prikazuje Luno z vsemi krateri, za kar potrebujejo 250.000 ločenih šivov in dva dneva dela.

Ni kaj, za Rolls-Royce res velja, da “v detajlih je prava umetnost”. Za to skrbi tudi usnjeno oblazinjenje sedežev, kjer so luknje, izdelane ročno, razporejene tako, da prikazujejo pogled na Zemljo iz vesolja. Če se vam zdi to impresivno, boste navdušeni nad unikatno uro na armaturni plošči, ki ima svetlo modro anodizirane dele in vgravirano modro senčilo.

Naj razkošje ne ostane le v avtomobilu – Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow pride z naborom luksuznih dodatkov. Med njimi so avtomobilski pokrov v podobnem vzorcu kot sedeži in prtljaga, ki se ujema s baro karoserije. Za zares strastne oboževalce je na voljo tudi naročilo 1:8 makete vozila z delujočo notranjo in zunanjo osvetlitvijo, ki je popolna kopija vašega posebnega vozila.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow izdaja je resnično edinstvena – ne le zaradi navdiha iz vesolja, temveč tudi zaradi omejene količine izdelanih enot. Skupaj bo narejenih le 62 primerkov, za katere so rezervacije že polne. Število je simbolno, saj se nanaša na višino Kármánove linije, ki je postavljena na 62 milj (približno 100 km) nad Zemljo.

Rolls-Royce s to posebno izdajo Cullinana znova dokazuje, da je sposoben ponuditi najboljše. Navdih iz vesolja, omejena izdaja in izjemna kakovost vseh detajlov zagotovo pripomorejo k vzdrževanju njegovega statusa kot simbola luksuza na avtomobilskem trgu. Ta avtomobil je kot miniaturna vesoljska odiseja – popoln za tiste, ki sanjajo o zvezdah, a raje ostajajo na trdnih tleh.

Dodatne Informacije

rolls-roycemotorcars.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.