fbpx

BOSCHS OPPSKRIFT – Pizza Capricciosa

Hvem elsker ikke en virkelig god pizza? Denne gangen anbefaler Bosch en deilig Capricciosa, som heller ikke vil forlate gjestene dine likegyldige.

Ingredienser

Testo za pico:
• 500 g navadne moke
• 1 zavitek suhega kvasa
• 1 čajna žlička sladkorja
• 1 ščepec soli
• 40 ml olja
• 250-300 g tople vode

Fylling:
• olupljeni paradižniki
• salt
• mozzarella
• šunka
• gobe
• origano
• črne olive
• olje

Forberedelse

1. Kvas in toplo vodo umešajte v posodi za mešanje. Dodajte ostale sestavine in gnetite, da dobite gladko testo.
2. Posodo za mešanje pokrijte s pokrovom in pustite stati na toplem mestu, dokler testo ne naraste (približno 45 minut). Na hitro ponovno zgnetite testo.
3. Testo oblikujte v kepo in pustite vzhajati 1 uro pod vlažno krpo na namaščenem papirju za peko. Testo razvaljajte neposredno na papir za peko (z malo olja) in ga nato prekrijte z olu-pljenimi paradižniki.
4. Na testo posujte malo soli, šunko zrežite na tanke trakove in jo porazdelite po pici skupaj z gobami, olivami, mozzarello in origanom. Po pici pokapajte malo olja in pecite 15-20 minut pri 180°C.

Kamnita (keramična) plošča
Idealna za kruh, pico in globoko zamrznjeno pecivo. Rezultat: jedi kot iz krušne peči! Priložen ji je tudi lesen loparček, velika pa je 37,5×33 centimetrov.

Kamnita (keramična) plošča Bosch je idealna za kruh, pico in globoko zamrznjeno pecivo. Foto: Bosch
Kamnita (keramična) plošča Bosch je idealna za kruh, pico in globoko
zamrznjeno pecivo. Foto: Bosch

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.