Raffaello, hvem kan motstå ham? Men hvis du trodde at bare Ferrera kunne lage disse grasiøse ballene, tok du feil. Du kan lage like velsmakende og estetisk perfekt! Vi skal innrømme det, vi syntes det var fristende først, men da vi prøvde denne enkleste oppskriften på rafaelakuler, gikk «berømmelsen» til hodet på oss. Vi ville vist dem til deg, men de går tom, men hvorfor erte deg når vi kan gi deg en oppskrift som enhver ufaglært og ufaglært kokk vil kunne tilberede.
Delikatne perler Raffallo so poleg Nutelle eden izmed najslavnejših izdelkov italijanskega prehrambnega velikana Ferrero. Da pa omamne kroglice ne prihajajo samo iz italijanske tovarne, je poskrbel naslednji najpreprostejši recept za kroglice rafaelo, za katerega ne potrebuješ kuharskega znanja, temveč le prgišče obetajočih sestavin in nekaj minut časa.
LES MER: Oppskrift: deilige peanøttterninger uten baking
Sestavine za slastne kroglice rafaelo:
- 2 dcl vann
- 250 g smør
- 200 g kokosove moke
- 300 g sladkorja v prahu
- 400 g mleka v prahu
- 100 g lešnikov/mandeljnov
Forberedelse
V lonec daš maslo, sladkor v prahu in vodo. Vse skupaj zavreš in nato odstaviš. Primešaš 100 g kokosove moke in vse mleko v prahu. Maso dobro premešaš in jo daš za 30 minut v hladilnik. Nato iz nje oblikuješ kroglice in v njihovo sredino vstaviš lešnik ali mandelj. Na koncu kroglice le še povaljaš v preostanku kokosove moke. Pa dober tek!