Recept: slastne rafaelo kroglice, ki jih bo znal pripraviti vsak

Rafaelo kroglice

Raffaello, le kdo se mu lahko upre? A če si mislil, da zna te graciozne kroglice izdelovati samo Ferrrero, si se motil. Prav tako okusne in estetsko dovršene znaš namreč izdelati tudi ti! Priznamo, tudi nam se je to sprva zdelo za lase privlečeno, a ko smo preizkusili ta najpreprostejši recept za kroglice rafaelo, nam je ''slava'' stopila v glavo. Saj bi ti jih pokazali, a jih sproti zmanjkuje, toda zakaj bi te dražili, ko pa ti lahko izdamo recept, po katerem jih bo znal pripraviti vsak še tako nevešč in nespreten kuharski tič.

Delikatne kroglice Raffallo so poleg Nutelle eden izmed najslavnejših izdelkov italijanskega prehrambnega velikana Ferrero. Da pa omamne kroglice ne prihajajo samo iz italijanske tovarne, je poskrbel naslednji najpreprostejši recept za kroglice rafaelo, za katerega ne potrebuješ kuharskega znanja, temveč le prgišče obetajočih sestavin in nekaj minut časa.

PREBERITE ŠE: Recept: slastne arašidove kocke, ki jih ni treba peči

Sestavine za slastne kroglice rafaelo:

  • 2 dcl vode
  • 250 g masla
  • 200 g kokosove moke
  • 300 g sladkorja v prahu
  • 400 g mleka v prahu
  • 100 g lešnikov/mandeljnov
Presenetite goste z domačimi Rafaelo kroglicami.
Presenetite goste z domačimi Rafaelo kroglicami.

Priprava

V lonec daš maslo, sladkor v prahu in vodo. Vse skupaj zavreš in nato odstaviš. Primešaš 100 g kokosove moke in vse mleko v prahu. Maso dobro premešaš in jo daš za 30 minut v hladilnik. Nato iz nje oblikuješ kroglice in v njihovo sredino vstaviš lešnik ali mandelj. Na koncu kroglice le še povaljaš v preostanku kokosove moke. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odlična novica za vse ljubitelje potovanj