Hvorfor ikke overraske gjestene denne gangen med flotte julecocktailer som vil få dem til å besvime? For å gjøre det enklere for deg har vi laget noen oppskrifter. Dette er de beste julecocktailene som vil imponere både deg og gjestene dine.
Top božični koktajli, ki vas bodo navdušili:
Mojito Beli božič
Ingredienser:
- saften av en lime
- 8 lističev mete
- 1 spiseskje sukker
- 2 ss hvit rom
- 1 ss kokosrom
- ¼ skodelice kokosovega mleka
- Mineralvann
Forberedelse:
V kozarcu dobro premešajte sok limete, sladkor in lističe mete, da se ti razpolovijo. Kozarec do polovice napolnite z ledom. V mešalniku zmešajte beli rum, kokosov rum in kokosovo mleko. Mešajte tako dolgo, da dobite gladko tekočino. Prelijte prek ledu in premešajte. Dodajte še kanček mineralne vode in okrasite z listi mete ter semeni granatnega jabolka.
Koktajl Zimska pokrajina
Ingredienser:
- 30 ml kokosove kreme
- 45 ml vaniljeve vodke
- 45 ml čokoladnega likerja
- is
Forberedelse:
Mešalnik za koktajle napolnite z ledom, dolijte kokosovo kremo, vaniljevo vodko in čokoladni liker. Dobro premešajte, da se sestavine premešajo, koktajl pa ohladi. Prelijte v kozarec, napolnjen z ledom.
Koktajl Harvest Sparkle
Ingredienser:
Za medeni sirup:
- en halv kopp honning
- ¼ čajne žličke mletega ingverja
- ¼ čajne žličke mletega cimeta
- ¼ čajne žličke mletih klinčkov
- 1 kopp appelsinjuice
Za koktajl (18 kozarcev):
- 2 ¼ skodelice viskija
- 1 ½ skodelice medenega sirupa
- 2 ¼ skodelice proseca ali šampanjca
- 9 vejic rožmarin
Forberedelse:
V manjši ponvi na srednji vročini zmešajte med, ingver, cimet, klinčke in sok pomaranče. Počakajte, da začne vreti. Odstranite s plošče in pustite 5 minut, da se ohladi.
V mešalniku za koktajle zmešajte medeni sirup in viski, dodajte še dobro količino ledu. Prelijte v drugo posodo ali pa v kozarce. Nikar ne pustite preveč časa v mešalniku za koktajle, da se ne bo led stopil. Postavite v hladilnik. Tik preden postrežete, dodajte še proseco in okrasite z vejico rožmarina.
Koktajl mimosa s kremnimi malinami
Ingredienser:
- 1 vrečka zamrznjenih malin (približno 2 skodelici)
- ¼ kopp sukker
- 1 kopp kremfløte
- 1 flaske musserende vin
- friske bringebær til pynt
Forberedelse:
V manjši posodi na srednji vročini odtajajte zamrznjene maline, da se ‘stopijo’. Postopoma dodajte sladkor in mešajte, da se stopi. Odstranite s plošče in zmešajte v pire. Zmes prelijte skozi sito in prelijte v posodo za zamrzovanje. Pustite, da se zmes ohladi. Dodajte smetano ter dobro premešajte. Postavite v zamrzovalnik za 3 do 4 ure (ali čez noč). V vsak kozarec za šampanjec dodajte žličko te zmesi, prelijte s penečim vinom in dodajte še sveže maline.
Martini s čokolado in meto
Ingredienser:
- 1 skodelica čokoladnega mleka
- 45 ml čokoladnega likerja
- 22 ml metinega likerja
- zdrobljene sladkorne palčke z okusom mete za okras
Forberedelse:
Čokoladno mleko prelijte v mešalec za koktajle. Dodajte likerja in dobro premešajte. Prelijte v kozarec in postrezite.
Koktajl z ombre učinkom
Ingredienser:
- 1 skodelica svežih robid
- 1 kopp sukker
- 1 kopp vann
- 4 vejice svežega rožmarina
- 1 steklenica šampanjca
Forberedelse:
V manjši posodi zmešajte robide, sladkor in vodo. Pustite, da zavre, potem pa zmanjšajte temperaturo in pustite, da lahno vre, in kuhajte od 15 do 17 minut. Robide bodo postale mehke, svojo barvo pa bodo spustile v zdaj že rožnato vijoličasti sirup. Prepričajte se, da ste ga dovolj skuhali, saj je to bistveno za učinek ombre. Tekočino ločite od robid in pustite, da se ohladi. Ko je ohlajena, dodajte približno 4 žlice sirupa v vsak kozarec za šampanjce. Prelijte s šampanjcem. Okrasite s svežimi in kuhanimi robidami ter vejicami rožmarina.