fbpx

Oppskrifter på gourmetgresskarretter for hyggelige høstdager

3 enkle oppskrifter fra hjemmelagde Hokkaido-gresskar som tryller frem et ekstraordinært høstmåltid.

1. Kremna juha iz domače hokaido buče

Ingredienser:

  • 1 skodelica domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 1 manjša sesekljana čebula
  • 2 sesekljana stroka česna
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 3 dcl vode
  • 1 krompir (narezan na koščke)
  • 1 grønnsakssuppeterning
  • en klype chilipulver
  • 1/2 čajne žličke muškatnega oreščka v prahu
  • fersk persille
  • domače bučno olje (po želji, za okras)
  • smetana (po želji)
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Kremna juha iz domače hokaido buče.
Forberedelse:
Na olivnem olju prepražimo drobno nasekljana čebulo in česen. Dodamo na kocke narezano hokaido bučo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo narezan krompir in vse skupaj zalijemo z vodo. Dodamo jušno kocko, muškatni orešček in čili v prahu ter vse skupaj kuhamo 15 minut. Juho dobro zmešamo s paličnim mešalnikom in po želji dodamo smetano za kuhanje. Pripravljeno juho postrezemo z vejicami svežega petršilja ter kapljicami domačega bučnega olja.

2. Pire iz domače hokaido buče

Ingredienser:

  • 600 g domače hokaido buče (narezane na koščke)
  • 3 ss olivenolje
  • 2 čajni žlički kokosovega masla
  • ½ čajne žličke naribane limonine lupine
  • 2 ss parmesanost
  • salt
  • pepper
  • smetana (po želji)

Forberedelse:
Bučo skuhamo jo v manjši količini vode. Ko se zmehča, jo odcedimo in pretlačimo, da dobimo gladek pire. V posodi stopimo maslo in nato dodamo bučni pire. Mešamo nekaj minut, da se pire zgosti. Odstavimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še naribano limonino lupino, parmezan, sladko smetano, sol in poper.

3. Bučni njoki

Ingredienser:

  • 400 g poteter
  • 400 g domače hokaido buče
  • mel
  • 1 eggeplomme
  • salt
  • pepper
  • smør
  • parmesan
Gresskar gnocchi
Gresskar gnocchi
Forberedelse:
Za bučne njoke bučke razrežemo in jih damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C, da se lepo zmehčajo. Zmehčane fino pretlačimo in zmešamo s kuhanim krompirjem, rumenjakom soljo in moko (po občutku) v gladko testo. Na pomokani površini oblikujemo trakove, ki jih razrežemo na manjše koščke. Z vilicami lahko ustvarimo značilen vzorec za njoke. Njoke nato kuhamo v vreli vodi približno 5 minut. Kuhane po želji popečemo in postrežemo s sveže naribanim parmezanom.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.