Sol, sjø, varme og ferie. Is kan også legges til tingene som er uløselig knyttet til sommeren. Og selv om du stort sett kjøper ferdige, vil det nok endre seg når du innser at du kan lage deilig iskrem som lett kan konkurrere med boller og skjeer med kun to ingredienser, uten iskremmaskin og uten kokekunnskaper. Den irske profesjonelle kokken Gemma Stafford delte sin oppskrift og demonstrasjon med oss.
Ste vedeli, da lahko naredite okusen domač sladoled iz le dveh sestavin? Za sladoledno osnovo potrebujete zgolj smetano za stepanje in kondenzirano oziroma zgoščeno mleko. Oboje skupaj čvrsto stepete s stepalnikom, da dobite gladko in penasto teksturo, potem pa po želji le še dodate svoj najljubši okus, kjer lahko domišljiji pustite prosto pot in se igrate s prelivi (npr. s karamelo ali vaniljo), s sezonskim frukt, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem, itd. Če želite sladoled intenzivnih barv uporabite Konditorfarge.
LES MER: Oppskrift: Hyllebærpannacotta
Če nam ne verjamete na besedo, da je tako enostavno, si poglejte posnetek Gemme Stafford, ki preprost recept za domačo pripravo te najstarejše in najbolj priljubljene sladice na svetu uporabi v praksi. Garantirano se po preizkusu ne boste več zatekali k banjicam iz zamrzovalnih skrinj v trgovinah, saj se ta sladoled ne more primerjati s sladoledom, ki ga boste naredili sami.
Mer om forfatteren:
youtube.com