fbpx

Slik lager du de beste kastanjene fra ovnen: 5 gylne, men enkle trinn

Hvordan tilberede de beste kastanjene fra ovnen? Her er 5 enkle trinn for å tilberede en deilig kastanje.

Ko se boste letos sprehodili po mestnih ulicah in bo mamljivo zadišal prvi kostanj, ga boste želeli pripraviti tudi doma, v pečici.

Kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?

Obstajajo številni načini priprave kostanja, a le eden je pravi – tisti, ki bo zagotovil, da bosta smak og form takšna, kot morata biti. Preden se lotite priprave kostanja, je pomembno, da upoštevate dejstvo, da se pot do priprave najboljšega kostanja ne začne v kuhinji, ampak že pri izbri – kateri drugi dejavniki poleg izbire vplivajo na kakovost kostanja, si lahko več preberete v spodnjem članku.

Že veste, kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?
Že veste, kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?

5 PREPROSTIH KORAKOV, KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠI KOSTANJ IZ PEČICE:

1. Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. Temperatura pečice je den viktigste faktoren, ki vpliva na pripravo kostanja. Rešetko obvezno postavite na sredino pečice, da se bo kostanj enakomerno pekel.
2. Z ostrim nožem naredite rez v obliki črke X (na ovalni strani kostanja), da preprečite “eksplozijo” zaradi pritiska, ko se slednji segreje. Pomembno je, da zarežete tako globoko, da gre zareza do notranje kože kostanja, a ploda ne smete poškodovati.
3. Kostanj pretresite v mrzlo vodo in ga prekuhajte. Ko voda začne vreti, ga premestite na pekač in postavite v pečico. Vsak kostanj mora biti obrnjen z zarezo navzgor. Pecite ga 20 minut (čas je odvisen od velikosti kostanjev), sicer pa bo razprta lupina nakazala, kdaj je kostanj pripravljen.
5. Pečen kostanj ovijte v čisto kuhinjsko krpo, da se posede in ohladi. Pustite ga stati 15 minut, nato ga oluščite in dober tek.

Naši najboljši recepti s kostanjem:

Čokoladna kostanjega torba brez peke
Domača kostanjeva marmelada
Slastna bučna juha s kostanji
Italijanski kostanjev kolač “castagnaccio”
Slastni kostanjevi njoki

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.