Hvordan tilberede de beste kastanjene fra ovnen? Her er 5 enkle trinn for å tilberede en deilig kastanje.
Ko se boste letos sprehodili po mestnih ulicah in bo mamljivo zadišal prvi kostanj, ga boste želeli pripraviti tudi doma, v pečici.
Kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?
Obstajajo številni načini priprave kostanja, a le eden je pravi – tisti, ki bo zagotovil, da bosta smak og form takšna, kot morata biti. Preden se lotite priprave kostanja, je pomembno, da upoštevate dejstvo, da se pot do priprave najboljšega kostanja ne začne v kuhinji, ampak že pri izbri – kateri drugi dejavniki poleg izbire vplivajo na kakovost kostanja, si lahko več preberete v spodnjem članku.
5 PREPROSTIH KORAKOV, KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠI KOSTANJ IZ PEČICE:
1. Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. Temperatura pečice je den viktigste faktoren, ki vpliva na pripravo kostanja. Rešetko obvezno postavite na sredino pečice, da se bo kostanj enakomerno pekel.
2. Z ostrim nožem naredite rez v obliki črke X (na ovalni strani kostanja), da preprečite “eksplozijo” zaradi pritiska, ko se slednji segreje. Pomembno je, da zarežete tako globoko, da gre zareza do notranje kože kostanja, a ploda ne smete poškodovati.
3. Kostanj pretresite v mrzlo vodo in ga prekuhajte. Ko voda začne vreti, ga premestite na pekač in postavite v pečico. Vsak kostanj mora biti obrnjen z zarezo navzgor. Pecite ga 20 minut (čas je odvisen od velikosti kostanjev), sicer pa bo razprta lupina nakazala, kdaj je kostanj pripravljen.
5. Pečen kostanj ovijte v čisto kuhinjsko krpo, da se posede in ohladi. Pustite ga stati 15 minut, nato ga oluščite in dober tek.
Naši najboljši recepti s kostanjem:
Čokoladna kostanjega torba brez peke
Domača kostanjeva marmelada
Slastna bučna juha s kostanji
Italijanski kostanjev kolač “castagnaccio”
Slastni kostanjevi njoki