Kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice: 5 zlatih, a preprostih korakov

Kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice? Pred vami je 5 preprostih korakov, s katerimi boste pripravili slasten kostanj.

Ko se boste letos sprehodili po mestnih ulicah in bo mamljivo zadišal prvi kostanj, ga boste želeli pripraviti tudi doma, v pečici.

Kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?

Obstajajo številni načini priprave kostanja, a le eden je pravi – tisti, ki bo zagotovil, da bosta okus in oblika takšna, kot morata biti. Preden se lotite priprave kostanja, je pomembno, da upoštevate dejstvo, da se pot do priprave najboljšega kostanja ne začne v kuhinji, ampak že pri izbri – kateri drugi dejavniki poleg izbire vplivajo na kakovost kostanja, si lahko več preberete v spodnjem članku.

Že veste, kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?
Že veste, kako pripraviti najboljši kostanj iz pečice?

5 PREPROSTIH KORAKOV, KAKO PRIPRAVITI NAJBOLJŠI KOSTANJ IZ PEČICE:

1. Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija. Temperatura pečice je najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na pripravo kostanja. Rešetko obvezno postavite na sredino pečice, da se bo kostanj enakomerno pekel.
2. Z ostrim nožem naredite rez v obliki črke X (na ovalni strani kostanja), da preprečite “eksplozijo” zaradi pritiska, ko se slednji segreje. Pomembno je, da zarežete tako globoko, da gre zareza do notranje kože kostanja, a ploda ne smete poškodovati.
3. Kostanj pretresite v mrzlo vodo in ga prekuhajte. Ko voda začne vreti, ga premestite na pekač in postavite v pečico. Vsak kostanj mora biti obrnjen z zarezo navzgor. Pecite ga 20 minut (čas je odvisen od velikosti kostanjev), sicer pa bo razprta lupina nakazala, kdaj je kostanj pripravljen.
5. Pečen kostanj ovijte v čisto kuhinjsko krpo, da se posede in ohladi. Pustite ga stati 15 minut, nato ga oluščite in dober tek.

Naši najboljši recepti s kostanjem:

Čokoladna kostanjega torba brez peke
Domača kostanjeva marmelada
Slastna bučna juha s kostanji
Italijanski kostanjev kolač “castagnaccio”
Slastni kostanjevi njoki

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
1. oktober: danes je mednarodni dan kave … in nikoli več je ne boste pili brez te sestavine!