Continental Conti C.A.R.E: pametna pnevmatika, ki bo mislila namesto vas

Continental Conti C.A.R.E

Pametna tehnologija prodira tudi v svet pnevmatik, Continental pa je predstavil pnevmatiko Conti C.A.R.E, ki bo v prihodnje odpravila marsikatero nevšečnost, s katerimi se vozniki srečujejo v današnjem času.

Pnevmatika Continental Conti C.A.R.E je nekaj povsem posebnega in polna tehnologije. Ima pametne ‘možgane’ v obliki računalniškega sistema, ki so ga poimenovali C.A.R.E. Gre za pnevmatiko ki bo povezana, avtonomna, zanesljiva in elektrificirana. Poleg računalnika se v pnevmatiki nahaja še centrifugalna tlačilka in sistem nadzor tlaka, ki po potrebi samodejno napolni pnevmatiko. Conti C.A.R.E pnevmatike bodo povezane v mrežo, preko katere bodo lahko oskrbniki voznih parkov in posamezniki preko aplikacije stalno spremljali poškodbe, napolnjenost pnevmatike, temperaturo pnevmatiko in globino profila. S tem se bo mogoče izogniti nezaželenim situacijam in občutno zmanjšati druge stroške, kot je na primer prevelika poraba goriva, v situacijah, ko pnevmatika ni pravilno napolnjena.

Galerija: Continental Conti C.A.R.E

Dodatne Informacije

Več informacij:
continental-pnevmatike.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Jaguar i-Pace: zlati standard postal še boljši