Recept - kostanjevi njoki
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Imate radi kostanj? Zakaj ga ne bi enkrat spremenili v njoke, namesto da vedno pripravite le kuhanega oz. pečenega? Kostanjevi njoki so hvaležna jed, saj je priprava povsem preprosta, rezultat pa za prste obliznit!

Kostanjevi njoki so slastna različica krompirjevih njokov. Čeprav ob omembi kostanja najprej pomislimo na pečen ali kuhan kostanj, pa lahko iz njega pripravimo en kup dobrih stvari.

PREBERITE ŠE: Kako pripravim najboljši kostanj?

Kostanjevi njoki so lep primer, kako lahko ta dragoceni dar jeseni uživamo tudi nekoliko drugače. Zamenjajte krompir s kostanjem, ne bo vam žal!

Recept za kostanjeve njoke:

Sestavine za kostanjeve njoke:

  • 200 g kostanjev
  • 150 g bele moke
  • 1 jajce
  • žlička soli
  • 1 dl vode

Postopek priprave kostanjevih njokov:
Kostanje skuhamo v vodi (postopek najdete tu) in olupimo. Počakamo, da se rahlo shladijo, nato jih zmeljemo s sekljalniku. Dodamo preostale sestavine, da dobimo voljno testo. Po potrebi dodamo moko ali nekaj več vode. Testo valjasto oblikujemo in ga razrežemo na poljubno velike njoke, ki jih rahlo potlačimo z vilico. V vreli vodi jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Ponudimo s poljubno omako ali posujemo s parmezanom. Pa dober tek!


Grozdna marmelada Najboljši recepti z grozdjem Recept - grozdni sok Recept: domač grozdni sok brez sladkorja shutterstock_500561749 Recept: odlična čokoladna kostanjeva torta, ki je ni treba peči Recept - kostanjeva marmelada Recept: domača kostanjeva marmelada · · · ·