Juha
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Zakaj ne bi to jesen slastni in že tisočkrat preizkušeni bučni juhi dodali za številne najljubši jesenski sadež? Tukaj je preprost recept za dišečo bučno juho s kostanji, ki potolaži lačne želodčke in razvaja tudi najzahtevnejše brbončice.

Z jesenjo se v našo kuhinjo prikradejo slastne buče in sladki kostanji, ki jih lahko vržemo v isti lonec in iz njih pripravimo dišečo gosto juho, ki še kako prija ob hladnih jesenskih večerih.

Recept za jesensko bučno juho s kostanji

Sestavine za bučno juho s kostanji:

  • 50 g kokosovega masla
  • 2 majhni čebuli
  • 850 g buče
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g olupljenega kuhanega kostanja
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 2 žlici smetane
  • 1 zvrhana žlica smetane za kuhanje

Navodila za pripravo bučne juhe s kostanji:
Kostanj skuhamo, ohladimo in olupimo. Bučo očistimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V večjem loncu za juhe raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo. Dodamo kocke buče in mešamo še približno pet minut. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo kostanj, začinimo po okusu in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Juhi dodamo žlico smetane za kuhanje, premešamo in postrežemo. Dober tek!

"Penne alla vodka" Recept za retro testenine “penne alla vodka” Jesenski kolač iz rikote in borovnic Jesenski recept: pregrešno dober italijanski kolač iz rikote in borovnic Arašidove kocke Recept: slastne arašidove kocke, ki jih ni treba peči Hot Chocolate In Cup Recept: skodelica slastne vroče čokolade · · ·