fbpx

Jesenski recept: slastna bučna juha s kostanji

Juha

Zakaj ne bi to jesen slastni in že tisočkrat preizkušeni bučni juhi dodali za številne najljubši jesenski sadež? Tukaj je preprost recept za dišečo bučno juho s kostanji, ki potolaži lačne želodčke in razvaja tudi najzahtevnejše brbončice.

Z jesenjo se v našo kuhinjo prikradejo slastne buče in sladki kostanji, ki jih lahko vržemo v isti lonec in iz njih pripravimo dišečo gosto juho, ki še kako prija ob hladnih jesenskih večerih.

Recept za jesensko bučno juho s kostanji

Sestavine za bučno juho s kostanji:

  • 50 g kokosovega masla
  • 2 majhni čebuli
  • 850 g buče
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 300 g olupljenega kuhanega kostanja
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • 2 žlici smetane
  • 1 zvrhana žlica smetane za kuhanje

Navodila za pripravo bučne juhe s kostanji:
Kostanj skuhamo, ohladimo in olupimo. Bučo očistimo in narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. V večjem loncu za juhe raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo. Dodamo kocke buče in mešamo še približno pet minut. Zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler se buča ne zmehča. Dodamo kostanj, začinimo po okusu in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Juhi dodamo žlico smetane za kuhanje, premešamo in postrežemo. Dober tek!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.