fbpx

Najboljše mize za delo stoje (2019): za boljšo držo in produktivnejše delo

Posturite Oploft

Delo stoje naj ne bi bilo samo bolj zdravo, temveč naj bi tudi povečalo našo produktivnost. In to so najboljše mize za delo stoje (2019).

Res ne rabiš biti doktor znanosti, da veš, da sedenje ni ravno najbolj blagodejno za naše telo. V bistvu gre za položaj, kateremu človek evolucijsko ni bil najbolje prilagojen. Verjeli ali ne, za nas naj bi bilo veliko bolj zdravo, če stojimo. V pokončni drži smo tudi produktivnejši, zato se ne gre čuditi, če v večih podjetjih ljudje pri delu stojijo. Hej, še Tim Cook, glava Appla, je svojim zaposlenim v Cupertinu postavil pisarniške mize za delo stoje.

Načinov, kako priti do pisarniške mize za delo stoje, je več. Najbolj samoumeven je ta, da jo kupimo kar v celoti. Te so ponavadi dobro izdelane, z vgrajenimi motorčki, ki mizo dvignejo na želeno višino. So pa takšne mize malce dražje. Lahko kupimo tudi nastavke, ki jih namestimo na že obstoječo mizo in naš delovni prostor dvignemo po želji. Te rešitve so cenejše, a podpirajo nižjo nosilnost. Potem so pa tu še ločene noge, katerim delovno površino (desko) namestimo sami. V veliko pomoč so tudi blazine, na katerih stojimo in nam lajšajo bolečine v nogah in hrbtu.

V kolikor bi doma potrebovali katero od teh rešitev, naj vam naš seznam pomaga pri izbiri.

Najboljše mize za delo stoje (2019)

Posturite Opløft

Začnimo kar z najbolj oblikovno dovršenim izdelkom. Nastavek, ki ga namestimo na vrh že obstoječe mize, je delo Skandinavcev, ki bo delovno okolje samo polepšal. Skrbno izbrani kakovostni materiali in poudarek na detajlih bodo izkušnjo samo še izboljšali. Plinsko vzmetenje bo nastavek počasi spuščalo ali dvigalo, vse do višine 42 cm. Nanj bomo lahko namestili do 14 kg bremena, kar bo dovolj za monitor in prenosnik. Želeli bi si še dodatnega stojala, da bi monitor stal više v višini oči, a je treba takšno stojalo kupiti posebej.

1home Sit-Stand

1home Sit-Stand
1home Sit-Stand

Podobna rešitev kot tista zgoraj, a cenovno ugodnejša. Uporabnost ostaja povsem enaka, le dizajn ni tako vpadljiv. 1home nam tu ponudi kovinsko ogrodje in delovno površino iz lesa (vezana plošča). Nastavek se lahko dvigne do višine 43 cm ter drži težo do 13 kg.

Yo-Yo Desk

Yo-Yo Desk
Yo-Yo Desk

Gre za najbolj prodajan nastavek za mizo v spletni trgovini Amazon. Dizajn tukaj zamenja praktičnost, saj je Yo-Yo Desk mogoče naročiti v treh različnih širinah delovne površine. Pa še dodatno poličko za tipkovnico in miško dobimo zraven. Nastavek, izdelan iz aluminija, lahko s pomočjo plinske vzmeti dvignemo do 50 cm, obremenimo pa ga lahko do 15 kg.

Slypnos Sit Stand

Slypnos Sit Stand
Slypnos Sit Stand

Tudi tukaj smo iskali denarnici prijaznejšo rešitev, ki ravno tako več kot odlično služi svojemu namenu. Plinsko vzmetenje kovinski nastavek dvigne do višine 43 cm, najvišja dovoljena teža zgornje delovne površine pa je 13  kg. Na vrhu najdemo tudi vdrtino, ki je namenjena naslanjanju tabličnega računalnika ali telefona.

FlexiSpot E2B

FlexiSpot E2B
FlexiSpot E2B

Ena izmed možnosti je izbira ogrodja mize, ki zahteva lasten izbor delovne površine (deske, lesene ali kovinske, na kateri bomo delali). Ta lahko potem služi kot običajna miza ob kateri sedimo ter kot miza za delo stoje. Čar nakupa ogrodja je v tem, da se to ne samo dvigne do 120 cm, temveč tudi razširi do 160 cm, v kolikor potrebujemo več delovne površineKovinsko ogrodje bo zraven prišlo z upravljalnikom, prek katerega upravljamo višino naše mize.

Songmics Bamboo

Songmics Bamboo
Songmics Bamboo

Gre za precej preprostejšo rešitev, ki uporabniku vseeno dovoli precej svobode. Zaradi svoje lahke konstrukcije ga bomo brez težav prenašali z mize na mizo. Nastavek iz vezane plošče v višino meri največ 45 cm, zraven pa dobimo dve polički, ki jih nataknemo na želeno višino. Songmics bo zdržal do okoli 19 kg teže.

Flytta 1

Flytta 1
Flytta 1

Gre za dobitnika nagrade za najboljšo mizo za delo stoje. Flytta se upravlja s pritiskom na gumb, ki je nameščen pod mizo, zelo tih elektromotorček pa mizo dvigne do 121 cm. Nosilnost znaša kar 80 kg. Izbrati je mogoče med več velikostmi delovne površine, kot tudi med različnimi barvami. Frytta 1 je primerna za uporabnike do 185 cm, kdor je višji pa mora poseči po modelu Frytta 2.

BONUS: Duronic DM-MAT1

Duronic DM-MAT1
Duronic DM-MAT1

Kot je bilo povedano v uvodu, je stati bolj zdravo kot sedeti. To pa ne pomeni, da se bomo s tem rešili vseh bolečin, ki nam jih prinaša stanje pri miru. Odgovor na to leži v blazinah, na katerih stojimo med delom. Naša stopala niso ravna, zato se ne razumejo najbolje z ravnimi tlemi. Blazina DM-MAT1 je mehka in bo lepo objela vaše stopalo, zaradi česar se bo teža telesa razporedila bolj enakomerno. Duronic uporabo blazine priporoča za vsako opravilo, ki zahteva delo stoje, tudi kuhanje.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.