Chef Igor Jagodic (Kaval Group) in kapitan ladjice Ljubljana, Tomo Zupančič, nas ponovno vabijo na kulinarična razvajanja po reki sedmerih imen – Ljubljanici.
Kulinarisk overbærenhet je lahko čudovito darilo za rojstni dan, obletnico poroke ali poslovni dogodek, seveda pa je lahko tudi nepozaben romantičen večer na reki sedmerih imen – reki Ljubljanici.
Gostje teh prečudovitih in drugačnih večerov spoznavamo kulinarične mojstrovine Ljubljane in Slovenije. Plujemo po reki Ljubljanici in kljub nevarnosti povodnega moža okušamo sladkosti znamenite torte Stolp – Ljubljanski grad.
LES MER: Hva er de tradisjonelle julemiddagene rundt om i verden?
Večerja na ladjici vključuje 5-hodni meni chefa Igorja Jagodica ob spremljavi vin domačih in tujih vinarjev.
5-hodni meni:
Kapitanov pozdrav čolnarjem na ladjici Ljubljana
- Pršut s pršutovo peno
Kaj so ujeli trnovski ribiči
- Dimljena postrv, majoneza s hrenom, gel jabolka, jabolko, radič, zelišča, gel rdeče pese
Kdor pluje, hladno juho v nebesa kuje!
- Paradižnikova hladna juha, mladi sir, zelišča
To, kar je najboljše za kapitana, je tudi za čolnarje
- Telečja lička, “zakon Slovenije” ali pražen krompir, pečeno korenje, tartufi
Sladki okusi Ljubljane na Ljubljanici
- Torta Stolp Ljubljanski grad, pehtranov sladoled
- Lolitina kava
Nekaj utrinkov s kulinaričnega razvajanja na Ljubljanici:
Mer informasjon;
kaval-group.si