fbpx

De beste og morsomste musikalene du må se

Enten vi fanger dem på Broadway, i teatret vårt eller på TV, er musikaler ren underholdning så vel som eskapisme. Selv om det kan være morsomt i seg selv hvordan folk plutselig kan hoppe inn i New Yorks gater, inn i fengselsceller eller inn i kornåkre med en sang, er det det som gjør en musikal så fantastisk – de få øyeblikkene med suspendert virkelighet. Så la oss varme opp stemmene våre, ta på oss danseskoene og nyte vårt utvalg av de morsomste musikalene du må se!

1. Hairspray (Lak za lase, 2007)

Gremo nazaj v šestdeseta, kjer najdemo rasne napetosti, pop glasbo in družine, ki niso to, kar se zdijo. Obeta se nam zabava s sporočilno noto strpnosti in sprejemanja.

2. Funny Girl (Smešno dekle, 1968)

V tem muzikalu Barbra Streisand blesti, prav tako njen glas, ki je naravnost neverjeten. Morda smo si ta film ogledali že neštetokrat, a si ga bomo še enkrat. Pravi navdih za vsako dekle, ki se je kadarkoli počutilo drugačno od večine!

3. The Phantom of the Opera (Fantom iz opere, 2004)

Velik, dramatičen muzikal, napolnjen s tesnobo, strahom, veliko ljubeznijo, smrtjo in strastmi.

4. Tommy (1975)

Muzikal, ki temelji na največjem albumu britanske skupine The Who, pripoveduje zgodbo o gluhem, neumnem in slepem dečku, ki si na koncu povrne svoje čute in postane duhovni vodja. Eklektična igralska zasedba vključuje imena, kot so Roger Daltrey (pevec skupine The Who), Ann-Margret, Tina Turner, Oliver Reed, Jack Nicholson, Eric Clapton in Elton John.

5. Chicago (2002)

Muzikal, postavljen v leto 1924, pripoveduje zgodbo o dveh ženskah – ena je zvezda vodvila v nočnem klubu, druga si obupno želi njeno delo. Sčasoma se obe znajdeta v bitki za življenje in v medijskem cirkusu, njuni možni poti iz obtožb, ki zahtevajo smrtno kazen.

LES MER: Film: odlične črne komedije

6. Singin’ in the Rain (Pojmo v dežju, 1952)

Ta muzikal je v naboru muzikalov Hollywooda zagotovo poglavje zase, pa čeprav le iz enega samega razloga – vse je originalno! Večina muzikalov namreč temelji na igri z Broadwaya, ta pa je bil napisan posebej za film. Zgodba vključuje veliko igralcev iz nemih filmov, pesem Singin’ in the Rain pa se prepeva že vse od leta 1927.

7. The Blues Brothers (Brata Blues, 1980)

Zgodba se začne, ko pride Jake Blues (John Belushi) iz zapora in izve, da bodo cerkev, kjer sta z bratom Elwoodom (Dan Aykroyd) odraščala, porušili. V prizadevanju, da bi jo rešila, brata reformirata svoj bend in se odpravita na “božjo misijo”.

8. My Fair Lady (1964)

Eden izmed zadnjih filmov Audrey Hepburn, preden se je posvetila družbenemu aktivizmu in dobrodelnosti, je med njenimi najboljšimi. Pripoveduje zgodbo o Elizi Doolittle, deklici iz revnega dela mesta, ki jo k sebi sprejme Henry Higgins (Rex Harrison) in tako dokaže svojo sposobnost za poučevanje prave omike za vsakogar.

9. The Sound of Music (Moje pesmi, moje sanje, 1965)

Muzikal pripoveduje zgodbo družine Van Trapp, ki poskuša pobegniti pred nacistično okupacijo Avstrije. Film je požel velik finančni uspeh in še boljše kritike, razveselil občinstvo povsod po svetu in osvojil osem oskarjev (tudi za najboljši film, najboljšega režiserja in glavno igralko) ter še štiri nominacije.

10. The Rocky Horror Picture Show (1975)

Pokažimo svoje mrežaste nogavice in rožnate gumijaste rokavice … Tukaj je Rocky Horror Picture Show. Film, ki je nastal na podlagi uspešnega londonskega muzikala Rocky Horror Show, je hitro postal kultna klasika. Pripoveduje zgodbo svežega para, ki se je prisiljen ustaviti na izoliranem območju, v bizarni rezidenci Dr. Frank-N-Furterja.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.