De beste oppskriftene med druer må rett og slett stå på menyen din, fordi sesongen for denne søte frukten er på topp, og du kan også tilberede flere enkle, men deilige retter fra druer. Og dette er de beste oppskriftene med druer! Et søtt godt løp.
Ker vemo, da se vam že cedijo sline in komaj čakate, da spoznate, kako lahko izkoristite najljubši sadež jeseni, ne bomo izgubljali besed, temveč vas vabimo, da si preberete, kateri so najboljši recepti z grozdjem, ki bodo postali vaša nova pregreha!
Najboljši recepti z grozdjem:
Smuti z grozdjem
INGRIDIENSER
- 100 g yoghurt
- spinat
- druer
- 3 mandarine (ali pomaranče)
- 2 žlici semen čija
FORBEREDELSE
Vse sestavine združite in jih dobro zmešajte. Prelijte v kozarec, po smutiju posujte zmlete oreške.
Solata z grozdjem in indijskimi oreški ali orehi
INGRIDIENSER
- 1/4 skodelice majoneze
- 1/4 kopp yoghurt
- 1 spiseskje sennep
- 3 skodelice kuhanega purana
- 1 skodelica zelenega grozdja (razkoščičenega)
- 1/2 skodelica indijskih oreškov / orehov
FORBEREDELSE
V skledi zmešajte majonezo, jogurt in gorčico, purana in grozdje. Po vrhu posujte indijske oreške / orehe. Dober tek.
Biskvit z grozdjem
INGRIDIENSER
- 2 ss smør
- 1/2 skodelice + 2 žlici večnamenske moke
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 store egg
- 1/2 kopp sukker
- 1 čajna žlička drobno naribane limonine lupine
- 1/2 čajne žličke vanilijevega izvlečka
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 skjeer honning
- 1/2 kilograma črnega grozdja (razkoščičeno)
FORBEREDELSE
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Ponev premažite z maslom. Združite večnamensko moko, pecilni prašek in sol. Pustite stati. Jajca, sladkor, limonino lupino in vaniljev izvleček združite v drugi posodi. Vanj dodajte tudi rastlinsko olje in 2 žlici stopljenega masla. Vse dobro premešajte in vlijte v posodo z mešanico moke. Sestavinam dodajte med. Ko se sestavine dobro združijo, jim dodajte polovico razkoščičenega črnega grozdja. Vlijte maso v pekač in jo pecite 30 minut, nato posujte po vrhu kolača preostanek grozdja. Pecite še 25 minut. Kolač ohladite in ga postrezite.