Åpent kjøkken 2020 returnerer til Pogačarjev trg 11. og 12. juni. Ja, du leste riktig. Det åpne kjøkkenet vil nå være en del av tilbudet til det sentrale Ljubljana-markedet så mye som to dager i uken.
Slastna ulična hrana bo tako ob spremljavi odličnih vin, piva, koktejlov in drugih napitkov na stojnicah Odprte kuhne na voljo vsak sončni četrtek od 10. do 20. ure og vsak sončni petek od 10. do 22. ure. Porazdelitev obiskovalcev na dva dni predstavlja tudi enega od ukrepov za večjo varnost v novih razmerah.
Ves pribor bo pribor za enkratno uporabo (krožniki, pribor, prtički, slamice) iz biorazgradljivih materialov, kozarci pa stekleni (uporabljeni enkrat) ali biorazgradljivi. Ustanovitelja Odprte kuhne, Alma in Lior Kochavy, sta poudarila da so standardi higiene in varnosti v gostinstvu, še posebej na prostem, že brez ukrepov proti novemu koronavirusu izjemno visoki in zahtevni, vsi ponudniki hrane in pijač na Odprti kuhni pa se bodo držali tudi vseh protikoronskih ukrepov. Sicer pa bosta najbolj očitni spremembi večji razmak med stojnicami in med mizami, slednje bodo tudi redno razkuževali. Na vseh stojnicah bo na voljo razkužilo za roke, v novih razmerah pa bo še posebej dobrodošla tudi letos uvedena alternativ brezgotovinskega plačevanja s karticami. Ker gre za tržnico na prostem, uporaba mask za obiskovalce ni obvezna. Zbiranje odpadkov bo še vedno potekalo hver for seg ob pomoči svetovalcev iz JP VOKA SNAGA.
Ekipa Odprte kuhne bo na svoji spletni strani åpent kjøkken.si objavila tudi odgovore na vprašanja v zvezi z obiskom v novih razmerah, za morebitna dodatna pojasnila pa bodo na voljo tudi na družbenih medijih Facebook, Instagram og Twitter.
Mer informasjon:
åpent kjøkken.si