fbpx

Stekeovn

I GOSTILNA NA GNOJU I Brestanica, på høyre side av Sava, rett ved siden av broen, er det en gård og gjestgiveri Pečnik. Fram til 1978 pleide en båt å krysse elven nedenfor slottet. Stanislava og Albin kom på en idé en dag: hvorfor ikke selge avlingene, kjøttet, vinen og melken som produseres på gården hjemme? De åpnet et vertshus - ...

Grunnleggende informasjon
Adresse
Stekeovn
Gunte 8
Brestanica
Forbindelse
Rute
odprti vsak dan razen nedelje in 1. januarja od 7. do 22. ure
Kontakt
(07) 497 15 62

V GOSTILNI NA GNOJU V Brestanici, na desni strani Save tik ob mostu, stoji kmetija in gostilna Pečnik. Vse do leta 1978 je tod pod gradom preko reke vozil brod. Stanislava in Albin sta se nekega dne domislila: zakaj ne bi poljščin, mesa, vina in mleka, ki jih pridelajo na kmetiji, prodala kar doma? Odprla sta gostilno – hudomušni jeziki pravijo, da prav na mestu nekdanje gnojne jame, zato se je gostilne prijelo ime Na gnoju. Gostilna je s svojo ponudbo z žara kmalu zaslovela daleč naokoli, posebno med popotniki in zaradi razkošnega parkirišča tudi med tovornjakarji. Ponudba na Gnoju je pravzaprav enostavna, a prepričljiva. Vsak dan vam za 1.100 tolarjev postrežejo pleskavico ali čevapčiče s kajmakom in pečeno papriko. Ob petkih in sobotah boste deležni jagenjčka za isto ceno, porcijo odojka pa dobite celo za okroglih 1.000 tolarjev. Podobno boste odšteli za konjski zrezek, ki je vsakdanja ponudba, če pa se boste pripeljali mimo Gunt v četrtek, vam bodo ponudili konjski golaž za pičlih 750 tolarjev. A to še ni vse, splača se poskusiti domače mešano belo vino, lahkotni cviček, zares vredno pa je spiti kupico Pečnikove frankinje. Poleg goveje, zelenjavne in gobove juhe moramo omeniti čebulno juho, ki se v slovenskih gostilnah le redko znajde na jedilniku. Gospodinja Stanislava jo pripravi tako, da čebulo popraži na masti, potrosi z malo moke, zalije z vodo, popra in soli, doda kavno žličko vegete in vanjo vlije šilce konjaka. Nato doda žlico smetane in juho postreže s popečeno rezino kruha, ki ga potrosi s parmezanom.

Forrige
løvtre

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.