Gode spisere, pass på! Vårens restaurantuke 2016 nærmer seg. Årets vårfestival for slovensk mat vil finne sted fra 11. til 20. mars 2016. Hvis fjorårets våruke med restauranter var preget av lokaliteten til ingrediensene og kreativiteten til kokkene, legger den i 2016 til en annen form. Så mye som vi spiser med munnen, spiser vi også med øynene.
Pomladni Teden restavracij 2016 nastopa pod neuradnim geslom ”Jemo tudi z očmi”, zato lanski lokalnosti sestavin in ustvarjalnosti chefov pri letošnjem pomladnem Tednu restavracij dodajajo prezentacijo jedi na krožniku, ki je pomembna odlika vrhunske kulinarike. Jedi z menija Tedna restavracij, devetdnevnega kulinaričnega razvajanja, tako ne bodo razvajale le brbončic, ampak tudi oči.
LES MER: Dom-messen 2016: den 55. Dom-messen på rad!
Z meniji bodo svojo umetniško žilico in ustvarjalni navdih med 11. in 20. marcem 2016 predstavili chefi iz več kot 83 slovenskih restavracij. Da bo imela domišljija karseda prosto pot, se je nekoliko dvignila cena menija, ki bo 16 euro (za najmanj tri hode). Cilj namreč ni jesti poceni, ampak dobro.
Mer informasjon:
uke med restauranter.si