Aromatisk gløgg er perfekt for kalde vinterkvelder tilbrakt i selskap med kjære. Hvorfor vil du gå i bodene når du kan tilberede noe enda bedre selv i ly av et varmt hjem?
Aromatično kuhano vino lahko pripravimo iz rdečega ali belega vina. V kolikor želimo, da je še posebej okusno, ga pripravimo iz boljšega vina in kakovostnih dišečih začimb.
Za pripravo aromatičnega kuhanega vina potrebujemo:
- 1 l vina
- 0,5 l vode
- 10 žlic sladkorja
- 15 klinčkov
- 2 kanelstenger
- vrečko vanilijevega sladkorja
- en appelsin
- sitron
- beli rum (po želji)
LES MER: Kuhano vino po receptu Jamieja Oliverja
Forberedelse:
V večji lonec vlijemo vino in vodo. Dodamo obe vrsti sladkorja, cimetovi palčki in na rezine narezano olupljeno pomarančo. Na rezine narezano olupljeno limono dodamo le, v kolikor pripravljamo kuhano vino iz belega vina. Kuhamo do vretja in medtem aromatično mešanico večkrat premešamo. Ko se sladkor stopi in mešanica zavre, vino odstavimo, natočimo v velike skodelice in okrasimo z nekaj rezinami pomaranče oziroma limone. Kuhano vino lahko na koncu oplemenitimo tudi z aromatičnim belim rumom. Na zdravje!