Vil du lage en enkel, men utrolig deilig dessert som ikke trenger å bakes? Så lag denne Chocolate Peanut Butter Cheesecake, som er mat for gudene!
Tokrat boste prišli na svoj račun vsi ljubitelji čokolade in arašidovega masla. Za vas imamo namreč čokoladni ostekake z arašidovim maslom brez peke! Za to tako ne potrebujete kakšnega posebnega kuharskega znanja, le dobro voljo in željo po ‘nečem sladkem’.
LES MER: Oppskrift: Nutellamisu, tiramisu med Nutella
Sestavine – čokoladni ostekake z arašidovim maslom brez peke (za 8 do 10 rezin):
- 10 polnozrnatih krekerjev
- 7 jedilnih žlic stopljenega masla
- 680 gramov kremnega sira
- 1 in ½ skodelice sladkorja v prahu
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 in ½ skodelice čokoladnih solzic
- 2 skodelici stopljenega arašidovega masla
- 1 skodelica sladkorja v prahu
Priprava čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom brez peke:
Polnozrnate krekerje stresite v plastično vrečko in jih z valjarjem zdrobite do finih drobtin. Nato stresite drobtine v skledo in primešajte stopljeno maslo ter mešajte tako dolgo, da dobite teksturo ‘vlažnega peska’. Maso nato razporedite po pekaču in postavite v hladilnik.
V večji skledi pripravite zmehčan kremni sir in mešajte tako dolgo, da dobite gladko maso. Dodajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter mešajte tako dolgo, da ni grudic. Primešajte stopljeno čokolado in mešajte, da dobite enotno maso. Mešanico prelijte na testo iz krekerjev in jo zravnajte. Postavite v hladilnik.
V večji skledi zmešajte stopljeno arašidovo maslo in sladkor v prahu. Maso prelijte po sladici in jo enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik za 2 do 4 ure. Pa dober tek!
Pripravo čokoladnega cheesecaka z arašidovim maslom si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku: