Liker du kastanjer? Hvorfor ikke gjøre det om til gnocchi en gang, i stedet for alltid å tilberede kun kokt el bakt? Kastanjegnocchi er en givende rett, da tilberedningen er helt enkel, og resultatet er appetittvekkende!
Kostanjevi njoki so slastna različica krompirjevih njokov. Čeprav ob omembi kostanja najprej pomislimo na pečen ali kuhan kostanj, pa lahko iz njega pripravimo en kup dobrih stvari.
LES MER: Hvordan tilbereder jeg de beste kastanjene?
Kostanjevi njoki so lep primer, kako lahko ta dragoceni dar jeseni uživamo tudi nekoliko drugače. Zamenjajte krompir s kostanjem, ne bo vam žal!
Recept za kostanjeve njoke:
Sestavine za kostanjeve njoke:
- 200 g kostanjev
- 150 g bele moke
- 1 egg
- žlička soli
- 1 dl vann
Postopek priprave kostanjevih njokov:
Kostanje skuhamo v vodi (postopek najdete her) in olupimo. Počakamo, da se rahlo shladijo, nato jih zmeljemo s sekljalniku. Dodamo preostale sestavine, da dobimo voljno testo. Po potrebi dodamo moko ali nekaj več vode. Testo valjasto oblikujemo in ga razrežemo na poljubno velike njoke, ki jih rahlo potlačimo z vilico. V vreli vodi jih kuhamo toliko časa, da priplavajo na površje. Ponudimo s poljubno omako ali posujemo s parmezanom. Pa dober tek!