Nutellas stjerne er en skikkelig stjerne blant oppskrifter. Hvorfor vil det raskt bli klart for deg. Surdeigsdesserten, toppet med Nutella, passer perfekt til kaffe og vil raskt hekte deg med sin fyldige smak.
Nutellina zvezda je izjemno priljubljen recept, ki vam bo v trenutku prirasel k srcu. Kljub prvemu vtisu še zdaleč ni rezervirana za slaščičarske mojstre, saj lahko to lično sladico polnega okusa iz kvašenega testa izdelate tudi sami. Kako, izveste v nadaljevanju.
LES MER: Oppskrift: Nutella ostekake uten baking
Recept za Nutellino zvezdo:
Sestavine za Nutellino zvezdo:
- 450 g moke
- 180 ml mleka
- 42 g svežega kvasa
- 60 g sukker
- salt
- 2 egg
- 40 g smeltet smør
- Nutella
Postopek priprave Nutelline zvezde:
Najprej se lotimo priprave kvašenega testa. Za to sprva zagrejemo mleko, mu dodamo žličko sladkorja in zdrobljen kvas. Medtem ko čakamo, da se mešanica speni, raztopimo maslo in v posodo presejemo moko ter ji dodamo sladkor in ščepec soli. Prilijemo vroče maslo in stepeni jajci ter vse skupaj dobro premešamo. Za konec dodamo mleko s kvasom. Zgnetemo in na sobni temperaturi pustimo vzhajati najmanj eno uro. Vzhajano testo razdelimo na štiri enake dele in vsakega posebej razvaljamo ter s pomočjo krožnika označimo krog. Vse razen enega znotraj označene površine premažemo z Nutello in polagamo drugega na drugega, da imamo štiri plasti testa in tri namaza. Z nožem in krožnikom kot vodilom odrežemo odvečen rob. Vse skupaj položimo na pekač, obložen s papirjem za peko. Na sredino testa postavimo srednje velik kozarec in v testo z nožem štirikrat zarežemo, da dobimo štiri enake dele. Štiri krake nato še razpolovimo, da dobimo osmine, in postopek nadaljujemo, da dobimo šestnajstine. Sledi še umetniški vložek. En krak dvakrat zavijemo v levo, soseda pa dvakrat v desno in tako dalje. Za konec krake, ki se držijo, zlepimo skupaj. Nutellino zvezdo nato le še postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo 30 minut. Pa dober tek!
Videorecept za Nutellino zvezdo: