fbpx

Oppskrift: Festlig søtning med velduftende småkaker

Det er på tide at kjøkkenet vårt lukter honningpepperkaker, kanelstjerner, valnøttcroissanter, kokosnøttkyss og andre festlige godsaker som minner oss om at det er tid for glade sammenkomster og festlige søtsaker.

Pripravili smo 5 preprostih receptov, ki so kot nalašč za praznično sladkanje v krogu naših najdražjih.

1. Božične zvezdice

Ingredienser:

  • 400g bele moke
  • bakepulver
  • kanel
  • 200g masla
  • 180g rjavega sladkorja
  • 3 eggeplommer
  • 2 žlice kisle smetane
Božočne zvezdice
Božočne zvezdice

Forberedelse: V posodi zmešamo vse sestavine do gladkega. Testo dobro pregnetemo, razvaljamo in z modelčki oblikujemo v prekrasne zvezdice. Pri 200 stopinjah pečemo približno 10 minut oziroma dokler diešeči sladkorčki ne dobijo lepe barve.

2. Medeni medenjaki

Ingredienser:

  • 150g margarine
  • 2 jajca
  • 500g bele moke
  • 1 spiseskje kakao
  • 150g medu
  • bakepulver
  • vaniljesukker
  • kanel
  • ingefær
  • klinčki

Forberedelse: Margarino in sladkor penasto umešamo. Dodamo jajci, moko, kakav, med, pecilni prašek, vanilijev sladkor, cimet, ingver in mlete klinčke. Sestavine zmešamo v gladko maso brez grudic in jo vlijemo v brizgalko. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj nabrizgamo poljubno velike kepice. Pečemo približno 7 minut na 180 stopinjah.

3. Kokosovi poljubčki

Ingredienser:

  • 120g masla
  • 80g sladkorja
  • vanlijev sladkor
  • 1 egg
  • 200g bele moke
  • bakepulver
  • 50g kokosove moke
Kokosovi poljubčki
Kokosovi poljubčki

Forberedelse: Jajce, sladkor, maslo in žlico vanilijevega sladkorja penasto umešamo. Dodamo moko, žličko pecilnega praška in kokosovo moko. Sestavine temeljito pregnetemo. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo majhne kepice. Pečemo približno 15 minut pri 180 stopinjah.

4. Orehovi kifeljčki

Ingredienser:

  • 500g bele moke
  • 350g masla
  • 150g mletih orehov
  • 280g belega sladkorja
  • 2 egg
  • 1 eggeplomme
  • vaniljesukker
  • melis

Forberedelse:

V posodo damo moko, razmehčano maslo, mlete orehe, sladkor, jajci, rumenjak in vanilijev sladkor. Sestavine dobro pregnetemo in gladko testo pustimo stati na hladnem približno pol ure. Iz spočitega testa oblikujemo kifeljčke in jih položimo na s peki papirjem obložen pekač. Slastne rogljičke pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut. Ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.

Lešnikovi piškotki.
Lešnikovi piškotki.

5. Lešnikovi piškotki

Ingredienser:

  • 220g masla
  • 220g sladkorja v prahu
  • 2 eggeplommer
  • kanel
  • 220g mletih lešnikov
  • 400g pšenične bele moke

Forberedelse: Zmehšano maslo in sladkor v prahu penasto umešamo in masi postopoma dodamo rumenjake, žličko cimeta in mlete lešnike. Proti koncu dodamo tudi moko. Testo dobro pregnetemo in za približno pol ure postavimo v hladilnik. Spočito testo na tanko razvaljamo in s poljubnimi modelčki oblikujemo v piškotke veselih oblik. Pečemo približno 10 minut pri 200 stopinjah.

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.