fbpx

Oppskrift: deilig bananbrød tiramisu

Har du noen for modne bananer hjemme? Ikke noe problem, lag bananbrød, men denne gangen litt annerledes. Her er en oppskrift på 2 desserter i 1, som kombinerer bananbrød og tiramisu. Mmmm, deilig!

Če še nimate ideje za silvestrsko sladico, lahko poskusite s tem slastnim tiramisujem iz bananinega kruha. Ne samo, da priprava ni zahtevna, sama sladica je božanska!

Tiramisu iz bananinega kruha? Zakaj pa ne!
Tiramisu iz bananinega kruha? Zakaj pa ne!

Sestavine za tiramisu iz bananinega kruha:

Bananbrød

  • 4 zrele banana
  • 200 gram sukker
  • 2 egg
  • 115 gram myknet smør
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 200 gram mel
  • 1 ts natron
  • 100 gramov zdrobljenih orehov

 Nadev za tiramisu

  • 700 mililitrov smetane za stepanje
  • 150 gram sukker
  • 2 sveži banani, narezani na kolute
  • 2 čajni žlički instant espressa
  • 1 čajna žlička mandljevega likerja (amareta, neobvezno)
  • 4 žlice vode
  • 30 gramov kakava v prahu za okras

Priprava tiramisuja iz bananinega kruha:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmečkajte 4 zrele banene. Primešajte zmehčano maslo, sladkor, jajca in vaniljev ekstrakt ter dobro premešajte. Dodajte še presejano moko, sodo bikarbono in sol ter ponovno premešajte. Dodajte še orehe ter previdno premešajte z lopatico. Testo prelijte v pekač, ki ste ga prej obložili s papirjem za peko. Pecite 60 minut, dokler bananin kruh ne dobi zlato rjave barve in čvrste teksture. Pustite, da se ohladi.
K smetani za stepanje dodajte sladkor in stepite. Bananin kruh narežite na dober centimeter debele rezine in s polovico rezin prekrijte pekač. Instant espresso raztopite v hladni vodi, po želji dodajte amaretto, nato pa s to mešanico premažite rezine kruha. Z eno tretjino smetane popolnoma prekrijte rezine. Dodajte plast narezanih svežih banan in te prekrijte z drugo tretjino kreme. Čez položite preostale rezine bananinega kruha, jih premažite s kavno mešanico in smetano. Posujte s kakavom v prahu. Pa dober tek.

Pripravo tiramisuja iz bananinega kruha si lahko ogledate tudi v priloženem videu:

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.