Nå som sesongen med ferske tomater er på topp, er det på tide å spise dem med lyst. Har du gått tom for ideer for å tilberede denne deilige frukten? Hvorfor ikke prøve en enkel butterdeigssnacks som er ganske enkel å tilberede. Vi har for deg et barns enkle, men utmerket oppskrift på en saftig snack med tomater som er verdt å huske!
Sočen prigrizek s paradižnikom je odlična alternativa klasični ponudbi prigrizkov. Zakaj bi se vedno zatekali k istim receptom in istim prigrizkom s prodajnih polic, ko pa obstaja še toliko možnosti. In zdaj, ko je sezona paradižnikov na vrhuncu, se kar sam ponuja prigrizek s svežim paradižnikom.
LES MER: Oppskrift: Brasilianske ostebrød - salt snack nr. 1 under OL i Rio 2016
![Prigrizek, za katerega bi si želeli, da bi ga poznali že prej!](https://e7852c3a.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2016/08/he-tomhalloumipuffs-51565c6e-82d5-419d-b0b2-569ea68b564e-0-472x310-660x433.jpg)
Zato naslednjič, ko boste potrebovali nekaj za pod zob za svoje goste ali družino, dajte priložnost prigrizku s paradižnikom, ki deluje kot prava specialiteta, v resnici pa ga je povsem lett å tilberede.
Recept za prigrizek s paradižnikom:
Sestavine za prigrizek s paradižnikom:
- 3 tomater
- 50 ml melk
- 1 fedd hvitløk
- kake
- fersk basilikum
- oliven olje
- salt (etter smak)
Postopek priprave prigrizka s paradižnikom:
Listnato testo položite na pekač, obložen s peki papirjem, in ga razdelite na enako velike dele (glejte video spodaj). Premažite z mlekom. Paradižnik narežite na tanke rezine (pol centimetra). Po en kolut dajte na vsak kos testa. Pekač za pribl. 15–20 min prestavite v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija. Med peko se zaposlite s sekljanjem listov sveže bazilike. Na drobno sesekljajte še strok česna, ga pomešajte z baziliko in prelijte z olivnim oljem. Ko je testo pečeno, mešanico dodajte prigrizku. Pa dober tek!