Recept: sočen prigrizek s paradižnikom

Recept: prigrizek s paradižnikom

Zdaj, ko je sezona svežih paradižnikov na samem vrhuncu, je čas, da se jih do sitega najemo. Vam je zmanjkalo idej za pripravo tega okusnega sadeža? Zakaj ne bi pokusili preprostega prigrizka iz listnatega testa, ki ga je povsem enostavno pripraviti. Za vas imamo otročje lahek, toda odličen recept za sočen prigrizek s paradižnikom, ki si ga velja zapomniti!

Sočen prigrizek s paradižnikom je odlična alternativa klasični ponudbi prigrizkov. Zakaj bi se vedno zatekali k istim receptom in istim prigrizkom s prodajnih polic, ko pa obstaja še toliko možnosti. In zdaj, ko je sezona paradižnikov na vrhuncu, se kar sam ponuja prigrizek s svežim paradižnikom.

PREBERITE ŠE: Recept: brazilski sirovi kruhki – slani prigrizek št. 1 v času OI Rio 2016

Prigrizek, za katerega bi si želeli, da bi ga poznali že prej!
Prigrizek, za katerega bi si želeli, da bi ga poznali že prej!

Zato naslednjič, ko boste potrebovali nekaj za pod zob za svoje goste ali družino, dajte priložnost prigrizku s paradižnikom, ki deluje kot prava specialiteta, v resnici pa ga je povsem enostavno pripraviti.

Recept za prigrizek s paradižnikom:

Sestavine za prigrizek s paradižnikom:

  • 3 paradižniki
  • 50 ml mleka
  • 1 strok česna
  • listnato testo
  • sveža bazilika
  • olivno olje
  • sol (po okusu)

Postopek priprave prigrizka s paradižnikom:
Listnato testo položite na pekač, obložen s peki papirjem, in ga razdelite na enako velike dele (glejte video spodaj). Premažite z mlekom. Paradižnik narežite na tanke rezine (pol centimetra). Po en kolut dajte na vsak kos testa. Pekač za pribl. 15–20 min prestavite v pečico, segreto na 180 stopinj Celzija. Med peko se zaposlite s sekljanjem listov sveže bazilike. Na drobno sesekljajte še strok česna, ga pomešajte z baziliko in prelijte z olivnim oljem. Ko je testo pečeno, mešanico dodajte prigrizku. Pa dober tek!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Odprta kuhna 2020 že drugi teden v juniju, po novem bo potekala dva dni!