Vårpasta med reker, tomat og spinat er alt vi ønsker oss på en hyggelig vårkveld. Prøv denne fargerike, deilige og velduftende oppskriften som vil vekke alle sansene ...
Recept za spomladanske testenine s kozicami, paradižnikom in špinačo predstavlja enostaven način, kako le z nekaj truda pričarati barvit obrok, ki je prava paša za oči. Da o omamnem vonju in dražljivem okusu sploh ne govorimo…
Recept za spomladanske testenine s kozicami, paradižnikom in špinačo:
Ingredienser:
- 450 g svežih (odmrznjenih) kozic
- 5 zariplih paradižnikov
- 1 skodelica kuhane špinače
- 5 nasekljanih strokov česna
- 4 ts smør
- 1 spiseskje olivenolje
- ¼ majhne limone
- salt
- rdeč poper
- 1 žlička rdeče paprike
- 300 g pasta
- ½ skodelice naribanega parmezana
Instruksjoner for forberedelse:
V ponvi raztopimo maslo in mu primešamo olivno olje. Na zmesi popečemo sveže kozice in česen. Premešamo, začinimo s papriko in soljo ter pustimo, da kozice dobijo lepo rožnato barvo. Nato jim dodamo nasekljane sveže paradižnike in kuhano špinačo. Premešamo in pustimo na zmanjšanem ognju. Medtem po navodilih na embalaži skuhamo testenine. Odcejene in ohlajene testenine vržemo v ponev, pokapamo s svežim limoninim sokom in začinimo s soljo in rdečim poprom. Počakamo, da se sestavine dobro prekuhajo (ne preveč) in postrežemo s sveže naribanim parmezanom. Dober tek!







