Vet du hva Štefanistek er? Dette er den kjøttdeigsteken med egg i midten som er utrolig enkel å lage og resultatet er strålende. Kan du be om mer?
Pečenka štefani Det er mesna štruca z jajci, ki jo je neverjetno lahko pripraviti. Je klasika, ki se vedno prileže, še posebej pa je dobrodošla na prazničnih mizah.
LES MER: Oppskrift: tradisjonell påskepotica
Se vam nabira star suh kruh? Porabite ga za pripravo pečenke štefani. Za ta recept ne potrebujete nikakršnega kuharskega predznanja, zato kar pogumno!
Recept – pečenka štefani:
Sestavine – pečenka štefani:
- 700 g mešanega mletega mesa
- 5 egg
- 1,5 dl mleka
- 3–4 kosi kruha
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 žlici soli
- pepper
- olje
Postopek priprave pečenke štefani:
Najprej na olju prepražimo čebulo, ki ji proti koncu dodamo nasekljan česen. Na kocke narezan kruh prepojimo z mlekom, ki mu dodamo mleto meso, ohlajeno mešanico čebule in česna, sol, poper in surovo jajce. Vse skupaj dobro premešamo. Pekač premažemo z oljem in ga do polovice zapolnimo z mesno mešanico. Še pred tem pripravimo štiri trdo kuhana jajca, ki jih po dolžini razporedimo po masi. Prekrijemo jih z ostalim mesom in štruco dokončamo. Najprej jo 10 minut pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, preostalih 50 minut pa na 170 stopinjah. Preden jo postrežemo, mora 15 minut počivati. Pa dober tek!