Recept: tradicionalna pečenka štefani

Recept - Štefani pečenka

Veste, kaj je pečenka štefani? To je tista pečenka iz mletega mesa z jajcem na sredini, ki jo je neverjetno lahko pripraviti, rezultat pa je veličasten. Bi si lahko želeli še več?

Pečenka štefani je mesna štruca z jajci, ki jo je neverjetno lahko pripraviti. Je klasika, ki se vedno prileže, še posebej pa je dobrodošla na prazničnih mizah.

PREBERITE ŠE: Recept: tradicionalna velikonočna potica

Štefani pečenka v nastajanju.
Štefani pečenka v nastajanju.

Se vam nabira star suh kruh? Porabite ga za pripravo pečenke štefani. Za ta recept ne potrebujete nikakršnega kuharskega predznanja, zato kar pogumno!

Recept – pečenka štefani:

Sestavine – pečenka štefani:

  • 700 g mešanega mletega mesa
  • 5 jajc
  • 1,5 dl mleka
  • 3–4 kosi kruha
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici soli
  • poper
  • olje
Štefani pečenka je lahka za pripravo in slastnega okusa.
Pečenka štefani je preprosta za pripravo in slastnega okusa.

Postopek priprave pečenke štefani:
Najprej na olju prepražimo čebulo, ki ji proti koncu dodamo nasekljan česen. Na kocke narezan kruh prepojimo z mlekom, ki mu dodamo mleto meso, ohlajeno mešanico čebule in česna, sol, poper in surovo jajce. Vse skupaj dobro premešamo. Pekač premažemo z oljem in ga do polovice zapolnimo z mesno mešanico. Še pred tem pripravimo štiri trdo kuhana jajca, ki jih po dolžini razporedimo po masi. Prekrijemo jih z ostalim mesom in štruco dokončamo. Najprej jo 10 minut pečemo v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija, preostalih 50 minut pa na 170 stopinjah. Preden jo postrežemo, mora 15 minut počivati. Pa dober tek!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!