Et bilde av en kake, eller rettere sagt en kjeks til kaken, har sirkulert på Internett, men når vi ser nærmere på bildet skjønner vi at det faktisk ikke er en kjeks. Det er noe veldig likt, også laget av egg, mel og ved hjelp av olje, men det er langt fra en svampekake. Gjett hva det er?
Vsi mislijo, da je na fotografiji biskvit za torto, toda v resnici gre za pannekake kake! Prednost tovrstne torte je, da za pripravo ni potrebno znanje priprave biskvita, ki se ga marsikdo izogiba, saj rad ”pade dol”, ampak zgolj znanje peke palačink.
LES MER: Oppskrift: 100 % naturlige bananpannekaker med kun to ingredienser for en sunn og rask frokost
Recept za palačinke (za 4 osebe):
Ingredienser til pannekaker:
- 350 ml melk
- 220 g mel
- 2 egg
- en halv teskje sukker
- 1 dl mineralne vode
- klype salt
- 1 spiseskje olje
Postopek priprave palačink in torte iz palačink
Z metlico ali električnim mešalnikom zmešamo mleko, jajca, sladkor, olje in sol. Med mešanjem po žlički počasi dodajamo moko. Mešamo toliko časa, da se vse sestavine zmešajo v gladko testo. To mora biti na koncu tekoče, a ne vodeno. Za piko na i dodamo še mineralno vodo. Maso nato pustimo stati okoli pol ure. Po pretečenem času na ponev kanemo nekaj olja in nanjo zlijemo zajemalko testa. Ko se loči od roba, palačinko obrnemo in jo zapečemo še z druge strani. Za torto iz palačink potem potrebujemo še nadev, ki je lahko nekaj tako preprostega, kot je čokoladno-lešnikov namaz ali marmelada, lahko pa pripravite tudi kaj bolj zapletenega (na primer maskarpone s čokolado). Nadev nanašate na površino palačinke in te nalagate drugo na drugo. Pa dober tek!