fbpx

Restaurant Sajovic

Halvveis mellom Ljubljana og Maribor, ved Praser-dammene nær Šentrupert og elven Savinja, står Sajovic-restauranten. Det er hovedsakelig kjent for å tilberede ferskvanns- og ferskvannspesialiteter. Husets spesialiteter er brasmer i toskansk stil, laksekotelett på purreliss, grillet havabborskotelett, fisk...

Grunnleggende informasjon
Adresse
Restaurant Sajovic
Preserje 9
Braslovče
Forbindelse
Rute
od torka do četrtka od 10. do 22. ure, petek in sobota od 10. do 23. ure
Kontakt
(03) 705 98 00

Na pol poti med Ljubljano in Mariborom, ob preserskih ribnikih v bližini Šentruperta in reke Savinje, stoji restavracija Sajovic. Slovi predvsem po pripravi svežih morskih in sladkovodnih specialitet. Njihove hišne specialitete so orada po toskansko, lososov kotlet na porovem rižu, grdobinin kotlet na žaru, ribji brodet s polento, jastog s testeninami in hobotnica izpod peke. Poleg tega pripravljajo jedi s klasičnega žara, iz krušne peči in podpeke, jedi s tartufi, jedi slovenske kuhinje ter pristne domače sladice. Tudi vegetarijanci ne bodo ostali lačni, saj je ponudba zanje zelo obsežna. Med drugim lahko preizkusijo ajdovo kašo z jurčki, zelenjavo ali šampinjone na žaru, široke rezance z jurčki, zelenjavo po mediteransko ali polnjeno papriko s tofujem. Med doma narejenimi sladicami izpostavljajo ajdove žepke z medom in orehi ter sirove štruklje s karamelom. Če obiščemo restavracijo v večji skupini ljudi, si menije lahko sestavimo sami. Če odlična kulinarika ni dovolj dober razlog za obisk restavracije Sajovic, je to zagotovo neokrnjena narava. Ribnike lahko opazujemo tudi med kosilom z letno-zimske terase, v toplejših mesecih pa posedimo v zelenem parku. Možnosti kolesarjenja, sprehodov v naravo ali ribarjenja v katerem izmed treh ribnikov so tu ogromne, zato je še najbolje, da si za izlet rezerviramo kar cel dan.

Forrige
Harambaša

Med deg siden 2004

Fra år 2004 vi undersøker urbane trender og informerer vårt fellesskap av følgere daglig om det siste innen livsstil, reiser, stil og produkter som inspirerer med lidenskap. Fra 2023 tilbyr vi innhold på store globale språk.