Slovenci smo bogatejši za novo žgano pijačo, ki nosi ime Slovenia Vodka. Iz izbranih slovenskih surovin ter obogatena z znanjem in dolgoletno tradicijo destilacije žganih pijač v Fructalu, je v ZDA prejela pomembne nagrade stroke in potrošnikov.
Posebnost vodke je v njeni prefinjeni mehkobi, ki jo izdelku daje ščepec najboljše slovenske ajde, in čistosti vode izpod Kamniško-Savinjskih Alp. Fruktal je v sodelovanju s partnerji ustvaril vrhunsko vodko, ultra premium razreda, namenjeno globalnemu tržišču.
Idejo o vodki iz ajde je Fructalu posredoval priznani slovenski etnolog prof. dr. Janez Bogataj, ki je ob tej priložnosti povedal: »Ajda je na Slovenskem prisotna že vsaj od 15. stoletja, ko se o njej pojavijo prvi zapisi. Ljudje so jo zelo hitro sprejeli in je postala najbolj priljubljeno živilo za pripravo različnih jedi, morda še bolj kot krompir ob koncu 18. in v 19. stoletju. Ajda je pomembno zaznamovala kulinarično in gastronomsko kulturo Slovenije in sicer kot ajdova moka, ajdova kaša in kot pogosta sestavina v krušnih mešanicah. Svojevrstno ilustracijo priljubljenosti ajde izpričuje tudi motiv ajdovega zrna v ornamentiki oziroma okraševanju zlasti lesenih in kamnitih stavbnih členov ter notranje opreme bivališč. SLOVENIA VODKA® je sicer globalni produkt, ki ga izdelujemo v Sloveniji, in prav zaradi ajde dajemo temu produktu lastnost posebnosti, drugačnosti ter razpoznavnosti, ki je po tej naravni poti povezana tudi z eno ključnih sestavin naše gastronomske dediščine. Zato me veseli, da sta mi Fructal in Good Voda prisluhnila in se odločila za to posebno vodko iz ajde na svetu.«
Mer informasjon på:
sloveniavodka.com