Hvis du noen gang har spist på en McDonald's gatekjøkkenrestaurant og syntes Coca-Colaen deres smakte best, tok du ikke feil. McDonald's har oppdaget den perfekte formelen for å servere denne populære brusen. Nå vil du finne ut av det. hvorfor du alltid vil drikke deres Coca-Cola.
Som for eksempel do polnega okusa vina ali piva pridemo samo s pravo temperaturo, det samme gjelder Coca-Cola. McDonald's je očitno do zdaj edini ugotovil pravo servirno temperaturo te pijače. In rezultat je naslednji: Coca-Cola iz njihovega točilnega avtomata ima precej boljši okus kot Coca-Cola, ki vam jo postrežejo drugje ali si jo postrežete sami. A ni dovolj, da je samo ohlajena na pravo temperaturo.
Kot pravi največja veriga s hitro prehrano na svetu, temperatura ni vse, je pa izjemno pomemben dejavnik pri doseganju popolnega okusa. Za tem se skriva prava znanost. Ker McDonald’s Coca-Colo zameša sam, lahko precej eksperimentira. Voda in Coca-Colin sirup (izvlečki koke, citronska kislina, kofein, izvleček vanilje, okus ”7X”, sladkor in voda) sta pred vstopom v avtomat za izdelavo pijače predhodno ohlajena. Mešanica oz. razmerje pa je takšno, da pozneje dodani led s taljenjem in redčenjem ne poseže v okus gazirane pijače, saj McDonald’s doda toliko več sirupa.
Naslednja skrivnost je ohlajen proizvodni proces, svoje pa naredi tudi vrhunski filtrirni sistem. Det er derfor det er det karbonizacija maksimalna in Coca-Cola, ki vam jo postrežejo, je precej bogatejša z mehurčki kot sicer. A to še ni vse. McDonald’s gre za popoln okus še dlje. Sirup namesto v vrečkah, kot večina konkurence, dostavlja v nerjavečih jeklenkah. Za to, da do vaših ust dostavi Coca-Colo z najboljšim okusom, je kriva tudi slamica, pri kateri ste verjetno opazili, da je nekoliko širša kot ostale. Ne po naključju ali zato, da bi jo hitreje spili (no, morda tudi), ampak da z vsakim požirkom pijača doseže vse brbončice.
Kot vidite, gre v postrežbo Coca-Cole cela znanost in več kot splača se, saj je ni boljše Coca-Cole na svetu kot tiste, ki jo postrežejo v McDonald’su.