Žits butikk i Slovenska Street i sentrum av Ljubljana overrasker med et nytt konsept som tilbyr "alt til frokost". Det brede utvalget av bakeriprodukter og mye tilbehør til frokost er integrert i det moderne konseptet til den renoverte baren, som også har et bakeri og en liten restaurant ved siden av butikken.
Opojne vonjave vabijo obiskovalce iz nove trgovinice in lokala v središču prestolnice, katere koncept sloni na raznovrstnih pekovskih izdelkih. Dnevno ponujajo 10 vrst maslenega peciva, 4 vrste pice, 8 vrst dnevno svežih sendvičev, snack potičke, vse Žitove kruhe in drobno pecivo, 8 vrst burekov … Koncept je sodoben, saj so temu dodali tudi sveže sadne in zelenjavne smutije in solate.
»Ker želimo v Žitu ponuditi sveže in kakovostno pripravljene izdelke, jih pripravimo ali dokončamo kar v novem lokalu. V gostinskem delu so na voljo tudi sveže slaščice, od kremnih rezin do svežih tort,« forklarer direktor Žitove maloprodaje Tevž Tavčar. Najbolj okusno in zabavno malico v mestu so pospremili s peko in razrezom mega Jelenovega kruha, enega najbolj prepoznavnih Žitovih krušnih izdelkov, ki je narejen iz 100 % slovenske pšenice. Tehtal je 20 kg in imel 1,2 m premera.
Družba Žito bo s prenovljenim konceptom začela odpirati več takšnih trgovin, tako v lastni režiji kot v partnerstvu s franšiznimi zasebniki.