Ne govori mi, naj bom nekdo drug

Ne govori mi naj odneham.

Reci mi, naj si upam več, naj sanjam večje sanje, naj tvegam. Naj najdem nove poti in reci mi, naj letim s svojimi sanjami.

Ne govori mi, da ljubezen, ki jo iščem, ne obstaja.
Ne govori mi, da ljubezen, ki jo iščem, ne obstaja.

Povej mi, da je nekje in da me tam čaka on, da se zaljubi vame. Povej mi, da bo vse tako, kakor sem si narisala. Nikoli mi ne reci, naj se zadovoljim z nekom drugim in da sem brezupni romantik. Povej mi raje, da on obstaja.

Ne govori mi, naj bom tiho. Reci mi, naj govorim, naj povzdignem svoj glas in se zavzemam zase in tiste, ki me imajo radi. Reci mi, naj uporabim svoj glas, namesto, da ga utišam. Reci mi, da povem vse, preden bo prepozno, in naj vedno povem ljudem, kaj mi pomenijo.

Ne govori mi, naj ostanem, ko se počutim, kakor da ne pripadam, ne spadam v tisti trenutek. In reci mi, naj grem, ko bom čutila, da je čas, da grem.

Ne govori mi, da so moje sanje neumne. Povej mi, da so drugačne, da so edinstvene, da bi z njimi lahko naredila spremembo in da jih bom uresničila. Povej mi, da so vsi rojeni za nekoga ali nekaj izjemnega in povej mi, da so si ljudje usojeni, da ljubijo.

Nikoli mi ne govori naj obupam, naj se predam. Reci mi, da naj se še naprej borim. Naj nadaljujem in se ob neuspehu ne predam ter spet poskušam. Reci mi, naj se poberem, ko bom padla, in grem naprej do svojih sanj, ker le tako lahko pridem do tja.

Reci mi, naj se poberem, ko bom padla, in grem naprej do svojih sanj, ker le tako lahko pridem do tja.
Reci mi, naj se poberem, ko bom padla, in grem naprej do svojih sanj, ker le tako lahko pridem do tja.

Povej mi, naj v svoje življenje spustim nove ljudi in se od njih učim, poslušam njihove zgodbe in reci mi naj vidim le najboljše v njih – stvari, ki jih sami ne vidijo.
Povej mi, da imajo vsi, ki jih srečam v življenju svoj namen. Reci mi, naj sprejmem lekcije in se iz njih nekaj naučim.

Ne govori mi, naj sledim svojemu razumu, namesto srcu. Reci mi, naj ju poslušam, naj ju razumem, in da se včasih zmotita. Vendar mi nikoli ne reci, naj sledim le enemu in ignoriram drugega. Naj ignoriram najpomembnejše dele sebe? Reci mi, da ni nič narobe, če se prepustim in se nepremišljeno zaljubim – vanj.

Ne govori mi, da naj živim povprečno življenje. Reci mi, da živim življenje, polno napak, lekcij, dogodivščin, sprememb in čudežev. Povej mi, da mi bo življenje prineslo njega.

Reci mi, da naj si ustvarim življenje, ki si ga želim, in naj nikoli ne pozabim na svoje sanje. Povej mi, da sem najboljša takšna kakršna sem – nepopolno popolna – zame in zanj.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako preživeti sušno obdobje in kako v spalnico povrniti strast, pa tudi če ste samski?