Lake Village – prva plavajoča glamping vasica v Sloveniji

Od vrhunske restavracije do plavajoče glamping vasi, vse to boste našli v Rožni dolini pri Novi Gorici, kjer je družina Pikol ustvarila Lake Village.

Vasico Rožna dolina v bližini Nove Gorice, kjer je zeleno in cvetoče vse leto, mnogi gurmani iz Slovenije, Evrope in širše poznajo izključno zaradi Gašparinovih. Predani so pristnim okusom Mediterana in sezonskim sestavinam iz Vipavske doline, Brd in bližnjega Jadranskega morja. Oče Boris je eden najbolj izkušenih slovenskih sommelierjev in član evropskega reda vitezov vina. Mama Maruška je s sinom Tadejem gonilna sila restavracije, ki je v prestižnem Združenju mladih evropskih gostincev (JRE, Jeunes Restaurateurs d’Europe). S svojimi kulinaričnimi kreacijami si je restavracija prislužila Michelinov krožnik. Oba sinova Tadej in Taras nadaljujeta vinsko zgodbo očeta in dedka Silverija pod znamko Silveri. Tri generacije družine tako s Pikolom rastejo in se izpopolnjujejo že 40 let.

Pikol je kraj, kjer misli najdejo svoja mesta. Kjer tišina postane glasba čivkanja, reganja in žuborenja vode. Kjer se ideje naenkrat postanejo oplemenitene z dragoceno energijo si upati. Romantične hiške na vodi goste umirijo in navdajo z občutkom svobode. V vasici je 5 hišic, ki odražajo globok poklon naravi in kraju, v katerem bivajo. Hišice odlikujejo izbrani naravni materiali, toplina lesa in brezskrbno bivanje med vodo in gozdom. Nekatere vključujejo tudi masažni bazen

Dodatne Informacije

Več informacij in rezervacija:
booking.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10+ idiličnih slovenskih jesenskih destinacij, kjer boste ponovno našli romantiko