fbpx
Foto: ps

Ne ljubi na silo: to ti pokažejo ti najbolj očitni znaki

Zaljubljena na silo?

Vsak trenutek, ki ga preživiš z napačno osebo, je trenutek manj s pravo osebo!

Ljubezen je zapletena stvar. V trenutku te lahko zadane tako močno, da izgubiš tla pod pod nogami. Čez nekaj ur ali dni pa čutiš odpor do nje. In to je povsem pogost pojav, s katerim se soočata tvoje srce in razum – v enem trenutku misliš, da ti je določena oseba strašansko všeč, v drugem že vidiš, da te morda niti ne zanima toliko, kot si misliš.

V osnovi s takšnim občutenjem ni nič narobe, vendar lahko nakazuje, da ti tvoje srce sporoča, da DOBRO razmisliš, preden se predaš napačni osebi.
Četudi si ne želiš priznati, je povsem mogoče, da nezavedno siliš sebe, da ti je všeč nekdo, ki niti ni primeren zate.

Znaki, ki kažejo, da ti NITI NI toliko VŠEČ, kot morda misliš:

Vsakič, ko spoznaš drugo osebo, ki ti je simpatična, se sprašuješ, ali je samska. Jasno, nič ni narobe s tem, da ocenjuješ, kakšno je ljubezensko stanje drugih ljudi, vendar dobro veš, da te niti v sanjah ne bi zanimalo, kdo je zaseden ali prost, če bi bil/-a dovolj močno zaljubljen/-a v osebo, o kateri sanjaš. S tem, da razmišljaš o drugih, na nek način ocenjuješ opcije, ki se ti nudijo.

Ne razmišljaš veliko o osebi, ko nista skupaj.
Ne razmišljaš veliko o osebi, ko nista skupaj.

Ne razmišljaš veliko o osebi, ko nista skupaj. Če bi med vama obstajala resnična kemija, bi o osebi, ki ti je všeč, razmišljal/-a 24/7 – kamorkoli se obrneš, vidiš obraz; ti je v mislih; ponovno prebiraš sporočila; gledaš fotografije … Ko ne čutiš močne povezanosti, potem oseba ni globoko v tvojih mislih, zato tudi ne izkusiš tistega močnega bitja srca in sladkega občutka v želodcu.

Vseeno ti je, ali bodo osebo spoznali starši in prijatelji. Vseeno ti je tudi za to, kaj si mislijo o njej. Čeprav je pomembno le, da je oseba všeč tebi, je sodba družine in prijateljev včasih ključna. Ni hujšega kot biti v okolju, v katerem se družinski člani ne razumejo s partnerjem. Čeprav veš, da je oseba, ki ti je všeč, dobra, ti je vseeno, ali bo navdušila druge. Razlog? Ni te navdušil/-a ali te je strah, kaj bodo rekli bližnji na to, da si z osebo, ki ti ni resnično všeč.

Vseeno ti je, če načrtuje izhode brez tebe.
Vseeno ti je, če načrtuje izhode brez tebe.

Vseeno ti je, če načrtuje izhode brez tebe. Četudi ljubosumje ni zdravo, ga tudi ti občutiš na začetku razmerja. Mar ti je, s kom je oseba in kaj počne. Želiš jo imeti ves čas ob sebi. Če te niti najmanj ne gane, ker te na vključuje v svoje načrte, potem verjetno niti nisi tako zagret/-a, kot se zdi. Povsem mogoče je, da si flegma in te takšne stvari ne ganejo, vendar če čutiš olajšanje, ker ne bo oseba preživljal/-a s teboj časa, se vprašaj, kaj zares čutiš.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!