Ti si original! Ne oziraj se na mnenja drugih! Bodi popolnoma samosvoja!

Ne oziraj se na mnenja drugih: zlati nasveti, kako biti svoja!

Družba nam že od nekdaj nalaga vzorce vedenja, ki so za ženske najbolj primerni, zaradi česar se marsikatera ženska ne počuti dobro v svoji koži. Pogosto se tako začne ozirati na mnenja drugih, da pozabi, kako biti resnično samosvoja.

Veliko lažje je verjeti, da mnenja drugih ne štejejo, kot uzavestiti tovrstno razmišljanje. A biti samosvoja je resnično pot do sreče. Če s te poti skreneš, se spomni teh nasvetov, ki ti bodo pomagali oživeti pravo sebe.

Dnevno beri pozitivne spodbude.

Zapiši si različne navdihujoče in motivacijske izjave, ki jih lahko bereš na spletu ali pa si jih izpišeš na lepljive papirčke za opopmbe. Če nimaš ideje, katera izjava bo tvoj dnevni opomnik, si zapiši “Pametna si, duhovita in si zaslužiš biti ljubljena za to, kakršna si.” Morda zveni pocukrano, ampak je resnično.

Bodi samozavestna.

Ključno je, da zaupaš vase in se oblikuješ v osebo, kakršna želiš postati. Meja med aroganco in samozavestjo je tanka, toda dokler nisi nesramna do ljudi, si dobra oseba in dober človek, zato se lahko malo pogosteje kot sicer na lep način pohvališ s svojimi cilji in uspehi.

Reci, kaj misliš; misli, kar rečeš.

Vedno govori resnico, ne glede na to, ali jo kdo odobrava ali ne. Ne boj se izpostaviti svojih misli, še posebej ne zato, ker bi nekoga lahko ujezile ali spravile v neprijetno situacijo.

Počni, kar si želiš.

Če se želiš ostriči, to nemudoma stori. Če želiš zapustiti službo, zato da bi odprla lastno podjetje, tudi to stori. Življenje je preveč kratko, da bi se vedla v skladu s tem, kaj drugi pravijo, da je najbolje zate. Sprejmi vse izzive, vse dokler ne bodo škodili tebi ali drugim osebam.

Svoje življenje živi zase.

Ker imamo samo eno življenje, je to, kar počnemo z njim, zelo pomembno. Ne izgubi svojega življenja zato, ker se želiš ujemati z načinom, ki ga živijo drugi. Ugotovi, kdo si in kaj hočeš: naj odgovori na ta vprašanja postanejo vodilo za življenje, kot si ga želiš.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 stavkov, ki jih od noro zaljubljenega moškega ne boš slišala – je ob tebi manipulator?