fbpx

Nehaj se primerjati s pari iz socialnih omrežij: 4 razlogi, zakaj!

Foto: Envato

Socialna omrežja imajo veliko dobrih lastnosti - lahko ostanemo v stiku s prijatelji, ki živijo daleč od nas, hitro pridobimo informacije in razvijamo svoje hobije. Vendar pa so polna tudi nevarnosti in ena od njih je, da začnemo sebe in svojo zvezo primerjati s popolnimi, nerealističnimi fotografijami, ki jih vidimo vsakodnevno. Sledijo 4 razlogi, zakaj moraš s tem čimprej nehati.

1. Vidiš le tisto, kar ti ljudje želijo pokazati

Če preveč časa preživiš na socialnih omrežjih, se boš še prehitro začela spraševati, ali si edina, ki se sooča s problemi. Življenja in razmerja ostalih namreč izgledajo popolna: nobenih padcev in porazov, nobenega prepiranja in spraševanja, ali z zvezo nadaljevati, samo čudovite romantične geste, večerje in potovanja. Pa je realnost res taka?

Zavedati se moraš, da na socialna omrežja vsak objavi le tisto, za kar želi, da bi svet o njem vedel in to so njegove zmage in najlepši trenutki. Razlog, da na Instagramu ne boš videla prepirov parov je zato, ker nočejo, da jih vidiš in ne, ker se ne bi dogajali. Vsak lahko svoje življenje in zvezo na internetu predstavi popolno, če le hoče, zato ne dovoli, da bi te fotografije zavedle.

Ne dovoli si, da te socialna omrežja zavedejo Foto: Bruno Emmanuelle / Unsplash

2. Nehala boš ceniti to, kar imaš

Če se konstantno primerjamo z drugimi, bomo hitro dobili občutek, da to, kar imamo sami, ni dovolj. Namesto tega moraš sprejeti, da se bo vedno našel kdo, ki bo imel boljšo službo, večjo hišo, bo izgledal bolje kot ti…. in da to ne pomeni, da ne smeš biti ponosna na to, kar imaš.

Najbolj pomembno v zvezi je, da lahko drug drugemu zaupata, se na drug drugega zaneseta ter da si delita neizmerno ljubezen in ne to, na kakšna potovanja se odpravljata, kakšna darila podarita drug drugemu itd. Če imaš partnerja, s katerim imaš zdrav odnos, ni nobenega razloga, da bi si želela nečesa, kar ima nekdo drug – sploh glede na to, da ne moreš vedeti, kakšna je njegova zveza v resničnem življenju.

3. Vsaka zveza je nekaj posebnega

Moraš se zavedati, da je vsaka zveza zgodba zase in da niti dve nista enaki. Nič ni narobe, če vajino razmerje ne izgleda tako kot so na socialnih omrežjih predstavljena razmerja drugih – pomembno je samo, da sta srečna vidva, da drug drugega poslušata in dneve preživljata tako, kot to želita vidva in ne tako, kot dobivaš občutek, da bi morala.

Čas preživljajta tako, kot to želita vidva Foto: Maria Ovchinnikova / Pexels

4. Primerjanje škoduje tvojemu psihičnemu zdravju

Mnogi strokovnjaki opozarjajo, kako škodljivo je svoje življenje primerjati z življenjem drugih in kako slab vpliv ima to lahko na tvoje mentalno zdravje. Sploh ko govorimo o razmerjih, lahko primerjanje vodi v iskanju problemov tam, kjer jih ni in posledično prepire, če dobivaš občutek, da pri vama nekaj manjka.

Namesto socialnih omrežij poslušaj sebe in svoje potrebe: to, da vajin odnos ni popoln, še ne pomeni, da je obsojen na propad. Popolnosti izven socialnih omrežij namreč ne boš našla nikjer.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!