fbpx

Netflix zdaj tudi v Sloveniji! Zbogom, spletno piratstvo!

Netflix naznanil prihod v Slovenijo!

Netflix je od zdaj na voljo tudi v Sloveniji. Trenutno največji ponudnik videovsebin na zahtevo se je namreč razširil v 130 držav, med njimi v Slovenijo. Prvi mesec uporabe storitve Netflix bo brezplačen, cena za začetni paket pa bo 8 evrov. Bodo spletni pirati ostali brez posla? Kaj pa kinodvorane? Bodo začele samevati?

Ponudnik multimedijskih vsebin Netflix je končno na voljo tudi v Sloveniji. To je na sejmu zabavne elektronike CES 2016 naznanil šef Netflixa Reed Hastings, Slovenija pa se pridružuje 129 drugim državam, v katere je vstopil ta ameriški ponudnik, ki ima trenutno 70 milijonov naročnikov in je do zdaj gostoval na 60 tržiščih. S tem Slovenija dobiva številne vsebine, do katerih so mnogi do zdaj dostopali po nezakoniti poti (torrenti), kaj bo to pomenilo za piratski posel, pa bo pokazal čas. Hitro so se sicer usule kritike, da druge države nimajo tako široke ponudbe kot domače tržišče, a že zdaj Netflix načrtuje programsko širitev (trenutno ponuja okoli 600 ur novih vsebin). Slovenija sicer še ne more računati na slovenske podnapise in sinhronizacijo, ki ostaja v domeni 21 jezikov.

PREBERITE ŠE: CringeMDb: katere filme ne glejte s starši?


Netflix pa ni le ponudnik videovsebin na zahtevo (njegovi tekmeci so Amazon, HBO, CBS, Apple, Hulu, Sling TV in Roku, ki pa jih v Sloveniji še ni), saj poleg distribucije ustvarja tudi izvirne vsebine. Tu velja omeniti izjemno serijo Hiša iz kart (House of Cards) in Marco Polo, pa celovečerec Beast of No Nation. Prvi mesec bo storitev Netflix za registrirane uporabnike na voljo brezplačno, kasneje pa bo osnovna mesečna naročnina (možnost predvajanja na eni napravi naenkrat) 7,99 evra. Za možnost predvajanja vsebine na dveh elektronskih napravah istočasno bo treba odšteti 9,99 evra, 11,99 evra pa za gledanje na štirih hkrati. Slednji paket prinaša tudi Ultra HD kakovost slike (UHD), medtem ko prva dva ”zgolj” HD. Za registracijo boste poleg e-naslova potrebovali PayPal račun in kreditno kartico.

Netflix je naznail prihod v Slovenijo.
Netflix je naznail prihod v Slovenijo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
netflix.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.